Ανοικτός σε συνεργασίες με πρόσωπα εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του «Ποταμιού» κάλεσε τα κόμματα να αλλάξουν αφού όπως είπε όσα έλεγαν κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής ακούγονται και σήμερα.

Συγκεκριμένα, στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε ανοιχτός σε πρόσωπα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ένα θέμα είναι οι θέσεις και το άλλο το πρόγραμμα... Ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι ίδιοι. Εμείς λέμε να συζητήσουμε από πολύ νωρίς για το τι λύσεις πρέπει να δοθούν, ώστε όταν έρθει ο πολιτικός χρόνος να δούμε ποιος έχει διάθεση». 

Σε ότι αφορά στα κόμματα και στην... προτεινόμενη αλλαγή τους είπε ότι «ο κόσμος έχει ανάγκη από καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερη Νέα Δημοκρατία» και εξήγησε ότι ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κατάλαβε μαζί με τους συνεργάτες του ότι άκουγαν τα ίδια λόγια που είχαν ακουστεί στο παρελθόν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή. «Ο λόγος της εξουσίας και αυτών που τη διεκδικούν είναι ο ίδιος» σχολίασε. 

Σχετικά με τις 21 προτάσεις του κόμματός του ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πιο αδύναμους, κυρίως στους άνεργους και πρότεινε ως λύση τη διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και την εισαγωγή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. «Υπολογίσαμε τα χρήματα και φτάνουν» είπε.

Σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να εξάγει προϊόντα λέγοντας ότι «μία από τις 21 προτάσεις μας είναι η μείωση του ΦΠΑ στις εξαγωγές», ενώ σχετικά με το ελληνικό χρέος τόνισε ότι δεν είναι βιώσιμο και είπε ότι «όσο ωραίος και να είναι κάποιος δεν θα του μειώσουν στο μισό το χρέος του». 

Τέλος, σε ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια, απάντησε ότι «δεν πρέπει να γίνει διαγραφή τους» και πως «αντί να συσσωρεύονται τα δάνεια στις τράπεζες και κάποιοι άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους, να αξιολογείται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να δοθούν λύσεις δίκαιες». Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται σε πανικό... Είναι άλλη στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό».