Με τη ιρλανδή νομπελίστρια Ειρήνης  Μέιριντ Κόριγκαν Μαγκουάιρ συναντήθηκε η Ρένα Δούρου.

Η συζήτηση με την περιφερειάρχη Αττικής περιστράφηκε γύρω από την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για σοβαρά θέματα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Η Μέιριντ Κόριγκαν Μαγκουάιρ ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Αττικής για τις δράσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου αντιπολεμικού Φόρουμ που διοργανώθηκε στο Σεράγεβο με την αφορμή των 100 χρόνων από τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο. Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν ήταν και η διοργάνωση μίας πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του ναζισμού και του φασισμού καθώς και ο ορισμός της 9ης Μαΐου 2015, εβδομήντα χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ως Ημέρας Δράσης για την Ειρήνη, τον Αφοπλισμό και τη Διεθνή Αλληλεγγύη. 

Η Ρένα Δούρου τόνισε στην Μέιριντ Κόριγκαν Μαγκουάιρ ότι η Περιφερειακή Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλία να εισηγηθεί αυτές τις προτάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και σε άλλες Περιφέρειες και Δήμους, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Σήμερα ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ανθρωπότητα, οι πολίτες έχουν ανάγκη τη δημιουργία μίας κουλτούρας ειρήνης. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει παθητικά, ως μάννα εξ ουρανού, αλλά πρέπει να το διεκδικήσουν ενεργητικά με τα κινήματά τους οι πολίτες», τόνισε η Περιφερειάρχης.  

Η Μέιριντ Κόριγκαν Μαγκουάιρ αποτελεί άλλη μία απόδειξη της αστείρευτης δυναμικής που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες στον αγώνα για ειρηνική συνύπαρξη των λαών και αλληλεγγύη. «Κρίσιμος μπορεί να είναι ο ειδικός ρόλος των γυναικών. Μέσα από τον αγώνα για ισότητα και μέσα από την υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο, περνά ο δρόμος για την εμπέδωση της κουλτούρας ειρήνης», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης.