current views are: 1

22 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:16

Με κεντρικό μήνυμα «40 χρόνια Ελλάδα» και χωρίς Καρατζαφέρη τα γενέθλια της ΝΔ

Με κεντρικό μήνυμα “40 χρόνια για την Ελλάδα” και με ανοικτή πρόσκληση σε όλους όσοι πιστεύουν στις ίδιες αρχές για τη Νέα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 11:16’
αρθρο-newpost

Με κεντρικό μήνυμα “40 χρόνια για την Ελλάδα” και με ανοικτή πρόσκληση σε όλους όσοι πιστεύουν στις ίδιες αρχές για τη Νέα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Με κεντρικό μήνυμα “40 χρόνια για την Ελλάδα” και με ανοικτή πρόσκληση σε όλους όσοι πιστεύουν στις ίδιες αρχές για τη Νέα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τα στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, όλη η καμπάνια που έγινε εσωτερικά (in house) περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων με τη φιλοσοφία να εδράζεται σε 3 σημεία:

1) Ανάδειξη ιστορικής προσφοράς της ΝΔ από το 1974 μέχρι σήμερα
2) Εξωστρέφεια του νέου οράματος για τη ΝΔ στην μετά μνημόνιο εποχή
3) Συναισθηματική συστράτευση των ανθρώπων της παράταξης διαχρονικά 

Το ανοικτό κάλεσμα  

Σύμφωνα με τα στελέχη της Συγγρού οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν την αφετηρία για ανασυγκρότηση και διεύρυνση της παράταξης, με την ανοικτή πρόσκληση να αφορά όλους όσοι είχαν και έχουν ως σημείο αναφοράς στη ζωή τους τη Νέα Δημοκρατία και έχουν απομακρυνθεί η έχουν πάει σε άλλους χώρους ενδεχομένως και λόγω κάποιων λαθών του κόμματος.  

Ονομαστικές προσκλήσεις έχουν σταλεί σε όλα τα μέλη πολιτικής Επιτροπής, ενώ για τα υπόλοιπα στελέχη (κυρίως μεσαία, που έχουν προσφέρει στην παράταξη) το κάλεσμα θα είναι ανοικτό. Το “μεγάλο στοίχημα είναι να υπάρξει μετεξέλιξη της ΝΔ από ένα παραδοσιακό κόμμα σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό”, έλεγε γαλάζιο στέλεχος τονίζοντας ότι θα μπορεί οποίος το επιθυμεί να καταθέτει και προτάσεις για το μέλλον του πολιτικού Οργανισμού. 

Πάντως, όπως ξεκαθαρίστηκε από τη ΝΔ, προσκλήσεις δεν έχουν σταλεί σε κανένα άλλο κόμμα, ούτε σε κάποιο Πρόεδρο άλλου κόμματος, απαντώντας έτσι και στο ερώτημα αν έχουν προσκληθεί πρόσωπα όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Σχετικά με το α παραβρεθούν οι κ.κ. Καραμανλής και Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν από τη Λεωφόρο Συγγρού , προσωπικές προσκλήσεις έχουν σταλεί, αλλά προσωπικότητας τέτοιας εμβέλειας έχουν δικό τους πρόγραμμα από το οποία θα εξαρτηθεί η παρουσία τους ή όχι στη Χαλκιδική. 

«Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, είτε έχουν ασχοληθεί με τη ΝΔ είτε όχι, μη μένουμε σε πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα πρόσωπα από μόνα τους δεν σηματοδοτούν τίποτα αν αυτό δεν συνοδευτεί με αλλαγή πολιτικών. Ξεχάστε την ονοματολογία με την άνοια την οποία  κάποιοι θα ήθελαν να κάνουν σόου για τα 40 χρόνια της ΝΔ» διευκρίνιζε χαρακτηριστικά γαλάζιο στέλεχος προσθέτοντας  ότι «η ΝΔ ήταν πάντα μια κυψέλη ιδεών, προτάσεων και πολιτικών, στην οποία χωράνε όλοι όσοι εκτείνονται από παραδοσιακή δεξιά μέχρι μεταρρυθμιστικό κέντρο».  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Ο γαλάζιος σχεδιασμός περιλαμβάνει το επετειακό logo “40 χρονια ΝΔ” που θα συνοδεύει το σύνολο της επικοινωνίας στις εκδηλώσεις. Με το σήμα αυτό, τα στελέχη της Συγγρού θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι “η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη της η ΝΔ μεταπολίτευσης που έχει πάρει ιστορικές αποφάσεις, με την πορεία της να σηματοδοτεί την έξοδο από την κρίση διχασμού το 1974 μέχρι την έξοδο από οικονομική κρίση σήμερα. 

Στο πλαίσιο αυτό το ίδιο το logo έχει σχεδιαστεί με αρκετά μοντέρνα στοιχεία και με ρετρό αναφορές που συμβολίζουν το σεβασμό στο χθες και στέλνουν μήνυμα για το αύριο. Έτσι το σήμα περιλαμβάνει μινιμάλ στοιχεία, με το χρυσό χρώμα για την επέτειο και τις γωνίες να δείχνουν τη φυγή προς το αύριο. 

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου στις 12, στο ξενοδοχείο Athos Palace στην Καλλιθέα Χαλκιδικής στην αίθουσα Θεοδώρα, στον ίδιο χώρο δηλαδή, όπου στο πρώτο ιστορικό Συνέδριο του κόμματος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διατύπωσε την πολιτική ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας. 

Εκεί θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Πολιτικών Επιτρόπων της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ που θα συμβολίζει το δέσιμο με τις επόμενες γενιές.  

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με βασικό ομιλητή τον Πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η επιλογή του χώρου δεν έγινε τυχαία καθώς πρόκειται για ένα μοντέρνο κτίριο που επελέγη γιατί μπορεί να συμβολίσει το όραμα του κ. Σαμαρά και της ΝΔ για την μετά μνημόνιο εποχή. 

Παράλληλα τα στελέχη της Συγγρού δημιούργησαν και site στο διαδίκτυο στη διεύθυνση 40xronia.nd.gr, στο οποίο βασική καινοτομία που έχει τίτλο “είσαι κομμάτι της ιστορίας”, είναι οι χρήστες να μπορούν να. αναρτούν φωτογραφικό υλικό από διαδρομή τους στη ΝΔ. Επίσης θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτηση υλικού, οπως κάρτες με φράσεις προέδρων της ΝΔ, ενώ μέσω facebook, θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να αναρτήσουν και εκεί ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό. 

Τα στελέχη της Συγγρού έχουν οργανώσει και έκθεση φωτογραφικού υλικού που θα στηθεί και στην Αθήνα και στη Χαλκιδική, ενώ θα εκδοθούν επίσης, μια ειδική έκδοση-λεύκωμα, ένα  επετειακό video και θα μοιραστούν επετειακό pin σε όλους τους παρευρισκόμενους. 

Όπως διευκρίνιζαν από τη ΝΔ αυτή είναι η πρώτη φάση των εκδηλώσεων που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, καθώς αμέσως μετά ξεκινά η 2η φάση, με εκδηλώσεις και συναντήσεις στελεχών σε κάθε νομό. Στόχος  είναι η ενεργοποίηση σε κάθε νομό στελεχών που έχουν προσφέρει στην παράταξη και έχουν αποστασιοποιηθεί η έχουν φύγει σε άλλους πολιτικούς χώρους, άλλα νιώθουν κοντά στον χώρο της ΝΔ.


σχετικα αρθρα