Δεν είναι υψηλότερο το κόστος κατασκευής των οδικών υποδομών στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε., σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ο ισχυρισμός ότι στην Ελλάδα το κόστος κατασκευής των οδικών υποδομών είναι υπέρογκο σε σχέση με αυτό των ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρει χαρακτηριστικά του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου για το κόστος κατασκευής ενός χιλιομέτρου δρόμου στην Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παραθέτει στοιχεία τεχνικής έκθεσης του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας του 2010, η οποία αφορούσε και τη σύγκριση του μέσου κόστους κατασκευής ενός χιλιομέτρου οδικής υποδομής σε κράτη και περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το διάγραμμα της συγκεκριμένης μελέτης για το μέσο κόστος ανά χιλιόμετρο, προκύπτει ότι η Ελλάδα και η Ισπανία εμφανίζουν το χαμηλότερο μέσο κόστος.

Παράλληλα, έκανε αναφορά σε έρευνα που είχε διεξάγει το υπουργείο στο παρελθόν (συγκεντρώθηκαν στοιχεία κόστους υλοποίησης δρόμων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης), από την οποία προκύπτει ότι η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων σε Αγγλία, Γερμανία Γαλλία, Ιρλανδία και Ουγγαρία, κατά μέσο όρο (σε τιμές 2006) κοστίζει 13,4 εκατ. ευρώ/χλμ (κυμαίνεται από 5,9 εκατ. ευρώ έως 30 εκατ. ευρώ ανά χιλιόμετρο).