Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Ριζικές αλλαγές δρομολογούνται για την εισαγωγή των ενδιαφερομένων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Σκοπός είναι, να καθίστανται ένστολοι όχι αυτοί που αριστεύουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και θέλουν να κατοχυρώσουν με την κατάταξή τους μία θέση στο δημόσιο , αλλά αυτοί οι οποίοι έχουν τις απαραίτητες ικανότητες για την αποστολή που θα τους ανατεθεί από την πολιτεία.

Για το θέμα αυτό υπήρξε σήμερα το πρωί συνάντηση -σύσκεψη στο Πεντάγωνο, μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου και του υπουργού Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.  Και οι τρεις υπουργοί εξέφρασαν την αναγκαιότητα να υπάρξουν αλλαγές ώστε να εισέρχονται στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι καταλληλότεροι.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει η σκέψη οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, για τις σχολές αυτές, να παρακολουθούν και να διαγωνίζονται και σε ειδικά σχετικά μαθήματα. Καμία σκέψη μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει συγκεκριμένη μορφή.

Οι τρεις αρμόδιοι υπουργοί συμφώνησαν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους οι ειδικές επιτροπές που ήδη συστήθηκαν για το σκοπό αυτό. Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιούν και την πρώτη τους συνεδρίαση οι επιτροπές αυτές. Η λακωνική σχετική ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφερε μόνο ότι:

«Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σύστημα εισαγωγής και εκπαίδευσης των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Πιθανόν γιατί κανείς ακόμα δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι και το πνεύμα των προτάσεων από τις επιτροπές αυτές.