Αιχμές κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και των 19 δημάρχων άφησε η  υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου με αφορμή τη στάση τους  στο θέμα της επανεξέτασης των συμβάσεων.

Όπως τονίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου, «προτάσσουν τα στήθη τους για να μην επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων», ενώ διερωτάται: 

«Πόσο δημοκρατικό και αριστερό είναι να μην επιτρέπεται ο νόμιμος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα του κράτους;»

Η υφυπουργός όπως τονίζει, περίμενε από «την κ. Δούρου να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες και να ανοίξει τις πόρτες της περιφέρειας και των δήμων για τα ελεγκτικά όργανα του κράτους», ενώ για το ίδιο θέμα κατηγόρησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «αφού δήλωσε περιέργως άγνοια, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, συγχέοντας το συγκεκριμένο θέμα με την αξιολόγηση».

«Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μισθολογικές ή υπηρεσιακές κυρώσεις» συνέχισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να προσθέσει: 

«Άλλωστε αυτό το σύστημα αξιολόγησης είναι μεταβατικό και πολύ σύντομα θα φέρουμε το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης».

Τέλος, είπε, ότι θα έρθει ρύθμιση με την οποία θα εισαχθεί η πρόληψη στην καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών και πως πριν από κάθε πρόσληψη, η υπηρεσία θα πρέπει να έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της πλαστότητας.