Υπέρ της μείωσης σε φόρους αλλά και στις δημόσιες δαπάνες τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο.

«Εγώ θέλω να καταργηθούν όλοι οι φόροι. Γι' αυτό και είμαι υπέρ του να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες. Δεν μπορούμε να ζητάμε και τα δύο» δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm.

«Φέτος θα εισπράξουμε με τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό σε σχέση με τον ΕΤΤΗΔΕ από 2 εκατ. περισσότερους φορολογουμένους» είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους δανειστές, λέγοντας ότι «δανειζόμασταν πριν από το Μνημόνιο με 4,5% και τώρα με 2,5%. Για ποιους τοκογλύφους μιλάμε»;

Για τη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι «έχει τη σημασία του το ταξίδι γιατί βρισκόμαστε στην τελική πορεία μια μακράς και δύσκολης διαπραγμάτευσης».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπροσωπος της ΝΔ, επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα, με αφορμή την επίσκεψή του στο Βατικανό.

«Ο κ. Τσίπρας ενέπλεξε στην πολιτική την Εκκλησία. Δεν είναι αριστερή θέση αυτή. Ο κ. Τσίπρας δεν εμφάνισε φωτογραφία με τον Πάπα, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, ο Πάπας είχε βγάλει φωτογραφία με τον Μαραντόνα» σημείωσε.

«Η Καθολική Εκκλησία δεν έχει εμπλοκή στη διαχείριση του χρέους μας» ανέφερε με νόημα.