Στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και στην εκπαίδευση πάνω σε νέα σενάρια, που είναι αποτέλεσμα των παγκόσμιων εξελίξεων, κλήθηκαν οι άνδρες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που τους ανατέθηκαν.

Το ΓΕΣ έδωσε στη δημοσιότητα, ορισμένες φωτογραφίες από την εκπαίδευση των στρατιωτικών αυτών μονάδων, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.Φαίνεται ξεκάθαρα όμως, ότι η χώρα μας διαθέτει τον κατάλληλο μηχανισμό για την αντιμετώπιση ακόμα και «βρώμικων» χτυπημάτων στο εσωτερικό της, από   εχθρούς που μπορούν να  παρουσιαστούν ξαφνικά και να αιφνηδιάσουν.  

 

Οι άνδρες αυτοί των Ειδικών Δυνάμεων, για λόγους ευνόητους, είναι «ανώνυμοι» και «άγνωστοι» στους μη έχοντες σχέση με την εκπαίδευσή τους.

Στις φωτογραφίες αυτές οι μαχητές αυτοί που εκτελούν «βολές ταχείας αντίδρασης» φέρουν και ειδικό εξοπλισμό για να μπορούν να λειτουργήσουν σε περιβάλλον που έχει μολυνθεί από ραδιενέργεια και βιοχημικά όπλα.

Γ. Κοκ.