Συνάντηση είχε υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, με αφορμή τη μεταφορά κονδυλίων 680 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ για την εκπαίδευση των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας επανέλαβε πως «θέση της κυβέρνησης είναι δημιουργηθεί ένα συνολικό νομικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κρίσης, με την αντιμετώπιση των "κόκκινων" δανείων και με το νέο πτωχευτικό δίκαιο επιχειρήσεων και ιδιωτών. Δεν καταργείται τίποτα αλλά και όπου δημιουργούνται νησίδες που δεν προστατεύονται ομάδες πολιτών θα επέμβουμε».

«Δεν έχουμε καμία λογική κατάργησης ή επικύρωσης νομοθετημάτων που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση. Έχουμε μια ολιστική αντιμετώπιση στο φαινόμενο», συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης και προσέθεσε:

«Από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο ότι ο Έλληνας πολίτης που υπήρξε θύμα της κρίσης χωρίς την υπευθυνότητά του πρέπει να προστατευθεί. Εάν υπάρξουν νησίδες που μένουν ακάλυπτες θα καθίσουμε και θα το συζητήσουμε».

Όπως είπε ο ίδιος, η προσέγγιση της κυβέρνησης στα θέματα αυτά, δεν είναι η κατάργηση ή μη κατάργηση νόμων και διατάξεων.

Το θέμα είναι, είπε ο υπουργός, να δημιουργηθεί ένα συνολικό νομικό πλαίσιο το οποίο θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κρίσης και δεύτερον θα αντιμετωπίζει θετικά το επιχειρείν τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση.

Για το θέμα της πώλησης στοιχείων από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ο υπουργός σχολίασε ότι σε εποχές κρίσης, αλλά και πέραν αυτών, ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει και δεύτερη ευκαιρία.