Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου είχε σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, όπου τέθηκαν μία σειρά από ζητήματα στον δημόσιο τομέα.

Συζήτηση έγινε για τον επανέλεγχο των δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων με τη Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της να τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «στηρίζει κάθε προσπάθεια που ενισχύει τη διαφάνεια και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την ισονομία μεταξύ των πολιτών».

«Γι' αυτό και έχει πάρει σαφή θέση για την ανάγκη ενίσχυσης και ολοκλήρωσης των ελέγχων που αφορούν παράνομες πράξεις με ευθύνη των εμπλεκομένων μερών και όχι "αλλαγή κριτηρίων" ως εμφανίζουν ψευδώς οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ», συνεχίζει η ανακοίνωση που καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, «να εγκαταλείψουν την ανενδοίαστη προστασία και συγκάλυψη των παρανόμων και να αντιληφθούν ότι έχουν την υποχρέωση να συντάσσονται με ό,τι εξυπηρετεί το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας».

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η συζήτηση θα έχει περιεχόμενο μόνον όταν αφορά μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, η οποία πρέπει, όπως υποστηρίζει, να βασίζεται σε ένα νέο, μόνιμο και αποδεκτό σύστημα αξιολόγησης, που θα ψηφισθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Επίσης, επισήμανε ότι δεν πρέπει να θιγούν περαιτέρω οι κατώτερες κλίμακες του μισθολογίου που αφορούν τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, ενώ αναφέρει ότι για το θέμα αυτό θα υπάρξουν και συναντήσεις με το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

Εξάλλου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τους σχεδιασμούς και τις αρχικές επεξεργασίες του σε σχέση με τις αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, «οι οποίες σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα έχουν ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο γραμματέας της Κ.Ο., Παναγιώτης Ρήγας, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για θέματα Οικονομίας, Γιάννης Κουτσούκος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Καρύδης και ο υπεύθυνος Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου, Χρήστος Πρωτόπαπας.