Την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει πριν από δύο χρόνια για αύξηση του κατώτατου μισθού, πρόκειται να καταθέσει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό προκύπτει από την κοινή δήλωση των βουλευτών Δημήτρη Στρατούλη και Αλέξη Μητρόπουλου που απάντησαν στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου που τόνισε πως ο κατώτατος μισθός δεν είναι ζήτημα νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Ο κατώτατος μισθός, όπως με μνημονιακό νόμο μειώθηκε, έτσι με νέο νόμο θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα, ώστε από κει και πέρα να λειτουργούν για τη διαμόρφωσή του οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές και προσθέτουν πως η επιτυχία αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται πρώτα απ' όλα από την πίεση που θα ασκήσουν σε αυτή την κατεύθυνση το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.

«Οι μόνοι που δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ωφελήθηκαν από τη μετατροπή του εργατικού δικαίου σε εργοδοτικό δίκαιο, τα χρόνια των μνημονίων» καταλήγει η ανακοίνωση.