«Δεν με ενδιαφέρει» η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφορικά με το θέμα εκλογής Προέδρου και πιθανή δική του υποψηφιότητα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι με δεδομένη την ασκούμενη πολιτική το θέμα «δεν με ενδιαφέρει» και υποστήριξε και πάλι ότι δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση για τη θέση.

Ο κ. Κουβέλης ότι δεν γνωρίζει αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.

Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όταν θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή, ο Φώτης Κουβέλης είπε: «Τρεις με τέσσερεις έχουν πει πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου», ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας, εφόσον οι προτάσεις τής Κουμουνδούρου γίνουν «ρεαλιστικότερες». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Για το επικείμενο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της, ενώ για το «Ποτάμι» ανέφερε πως δεν διεμβολίζει τον πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ και ότι δεν συνιστά πολιτική να ισχυρίζεται ότι είναι νέο κόμμα.