current views are: 3

23 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:50

Κουμουνδούρου: Οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν» αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ

«Μια ανάσα πριν από την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις» τονίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Δημοσίευση 10:50’
αρθρο-newpost

«Μια ανάσα πριν από την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις» τονίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

«Μια ανάσα πριν από την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις» επισημαίνει non paper της Κουμουνδούρου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει πάρει… κομπιουτεράκια και να επεξεργάζεται τα σχετικά σενάρια με έδρες στη Βουλή.

«Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού του προγράμματος από ολοένα και περισσότερους πολίτες» σημειώνουν στην Κουμουνδούρου κάνοντας σχετικούς υπολογισμούς (δείτε σχετικό πίνακα).

Παράλλα, εκτιμάται ότι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιούργησε το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στη βάση της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου. 

Στη συνέχεια, η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ανέδειξε την ρεαλιστική πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας, επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία, ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε μη προεκλογική περίοδο με τα πολιτικά ερωτήματα να είναι λιγότερα πιεστικά προς τους πολίτες. Αντίθετα, αυτό που παρατηρείται ξεκάθαρα είναι η αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών. 

«Τα νούμερα, σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση» σημειώνει το non paper του ΣΥΡΙΖΑ. «Τόσο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει, όσοι και οι διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» επισημαίνεται.

Οι υπολογισμοί της Κουμουνδούρου για τις έδρες με βάση τις δημοσκοπήσεις:

 

 

 


σχετικα αρθρα