Την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή σε εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας με δήλωσή του από τη Βουδαπέστη, όπου συμμετέχει σε συνεδρίαση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σχολιάζοντας την σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την "κυβέρνηση Παπανδρέου να ακολουθήσει την πιό έντιμη οδό που της έχει απομείνει. Να παραιτηθεί και να θέσει τις επιλογές και το έργο της στην κρίση του ελληνικού λαού".

Αναφερόμενος στα χθεσινοβραδυνά επεισόδια κατά του κ. Λοβέρδου και τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από κυβερνητικούς παράγοντες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι "για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιλέγει το γνωστό επικοινωνιακό κόλπο για να αποσπάσει τη προσοχή της κοινωνίας από την επιχείρηση κατεδάφισης που απρόσκοπτα εκτελεί" . Προσθέτει δε, ότι το κόμμα του είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για προβοκάτσιες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε μπροστά σε αντίστοιχο σχεδιασμό, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική προπαγάνδα και να συνειδητοποιήσουν ότι όλα αυτά γίνονται γιατί σήμερα, η κυβέρνηση Παπανδρέου, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, ανακοινώνει τη χαριστική βολή, αφού "κατεδαφίζει και ξεπουλάει τη χώρα σε τιμές ευκαιρίας, ως το 2015, υποθηκεύοντας το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας".