Για τεράστιο πολιτικό θέμα έκανε λόγο ο βουλετυτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος με αφορμή την παραδοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (κατόπιν απάντησης σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ) ότι αγνοούσε την παραχώρηση από το Υπουργείο Οικονομικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκποίηση. 

Όπως τόνισε μάλιστα στον Realfm και στον Τάκη Χατζή και τον Μάκη Γεωργίου «κάποιες από τις εγκαταστάσεις βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές».

Ο κ. Βαρεμένος κατέληξε πως «αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών, με εκτελεστικό όργανο το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ, λειτουργεί ως (υπερ) κράτος εν κράτει, αγνοώντας επιδεικτικά ακόμη και τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την τύχη εν ενεργεία εγκαταστάσεων που παραχωρήθηκαν σ’ αυτές προς εξυπηρέτηση αναγκών της Εθνικής Άμυνας. Δηλώνοντας, μάλιστα, ότι ‘’τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να αναμεταβιβαστούν στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο’’.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι θα κάνει το παν δυνατόν, σε κοινοβουλευτικό ή άλλο πεδίο, προκειμένου να φέρει τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους και για ακύρωση της προκλητικής πρόβλεψης για μη αναμεταβίβαση στον προηγούμενο δικαιούχο».