Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος από τη συνάντηση και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι η συνάντηση «πέτυχε περισσότερο απ' όσο περίμενα. Περίμενα μία κλειστή διμερή κουβέντα. Δεν περίμενα τόσο μεγάλο άνοιγμα από τον πρωθυπουργό, να λέει ευθέως ότι έρχεται το τέλος του Μνημονίου».

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι «ορθώς είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν μαλώνουμε (σ.σ. με το ΔΝΤ) έπειτα από τόσα χρόνια συνεργασίας».

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «οι απαντήσεις της κυρίας Μέρκελ ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της χώρας. Μέχρι τώρα έλεγε ότι έχει ακόμα βήματα», ενώ μίλησε και για «σαφείς αποστάσεις του πρωθυπουργού από τη συνέχιση του Μνημονίου».

«Δεν βγήκε καμία διαφωνία, δεν ακούστηκε καμία παραφωνία» συμπλήρωσε για τις επαφές Σαμαρά-Μέρκελ ενώ σημείωσε ότι «όλα αυτά παραπέμπουν σε μία διαχείριση του χρέους εκ μέρους των δανειστών με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας».