Για το καυτό θέμα της νοθείας των καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις συναντήθηκε σήμερα στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιο Σούρλα.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι μέσα από μια σειρά τακτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν, αλλά το κυριότερο με σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η πλήρης διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση του ευαίσθητου αυτού τομέα», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από τη συνάντηση ενώ από την πλευρά ο κ. Γεώργιος Σούρλας υποστήριξε ότι:

«Επιβεβαιώνεται κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, βάσει αποδεικτικών στοιχείων, ότι αυτή η μεγάλη περιπέτεια ως τώρα, δηλαδή η αμφισβήτησης της ποιότητας των καυσίμων και η νοθεία καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων τελείωσε».

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του που μετά «από ένα μακροχρόνιο αγώνα δέκα ετών επίμονο, έχουμε φτάσει σ’ αυτό εδώ το αποτέλεσμα και δεν θα είχαμε φτάσει εάν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση».

Ο κ. Σούρλας αφού αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξήρε τη συμβολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας λέγοντας:

«Πιστεύω ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έβαλε τη σφραγίδα του, μεγάλη σφραγίδα σε θέματα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, που έχει ανάγκη ο τόπος μας, που έχει κάτσει λίγο στα νερά σήμερα της χρεοκοπίας και της εθνικής ταπείνωσης, έχει ανάγκη από τέτοιες ενέργειες».

Γ. Κοκ.