current views are: 1

23 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:54

Δρίτσας: Δεν θα σας ακολουθήσουν οι Έλληνες – Γεωργιάδης: Εσείς κλονίζετε την τραπεζική πίστη (Βίντεο)

Κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τις τράπεζες, καθώς και για τη σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ.

Δημοσίευση 18:54’
αρθρο-newpost

Κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τις τράπεζες, καθώς και για τη σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ.

Κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τις τράπεζες, καθώς και για τη σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού, τόνισε ότι «ήταν θλιβερή η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ» και διερωτήθηκε:

«Πως είναι δυνατόν να μην πει ούτε μια λέξη για την τραγωδία που περνά ο ελληνικός λαός;»

«Πως είναι δυνατόν να ψελλίζει μόνο για φοροελαφρύνσεις; » συνέχισε ο κ. Δρίτσας και προσέθεσε:

«Δηλαδή συζήτησε φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο; Με τον ΕΝΦΙΑ; Στέλνει το μήνυμα από το Βερολίνο για τις φοροελαφρύνσεις του κεφαλαίου;»

Επίθεση εξαπέλυσε και στον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις δηλώσεις του ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες αν εκλεγεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού που λέει ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του. Αμ, δεν θα σας ακολουθήσουν οι Έλληνες πολίτες. Τους καλείται να αποθάνουν».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε πως «Για να υπάρχουν καταθέσεις στην Τράπεζα, πρέπει να υπάρχει τραπεζική πίστη» και προσέθεσε:

«Εγώ είπα κάτι αυτονόητο που συζητιέται σε κάθε καφενείο της χώρας. Εσείς είστε εκείνοι που λέτε ότι θα καταπατήσετε κάθε συμφωνία που ισχύει στην ευρωπαϊκή ένωση, κλονίζοντας την τραπεζική πίστη».

«Να μας πείτε τι πρόκειται να κάνετε όταν η Ευρώπη σας πει όχι», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι να τηρήσετε τη συμφωνία, ο άλλος είναι να μην λέτε τι θα κάνετε. Οι καταθέσεις θα φύγουν αν εσείς δεν ξεκαθαρίζετε τι σκοπεύετε να κάνετε».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο ίδιος δεν δήλωσε πως «θα φύγουν οι καταθέσεις αν αλλάξει η κυβέρνηση», αλλά πως το ενδεχόμενο τραπεζικού πανικού δημιουργείται εξ αντικειμένου από την έλλειψη σαφούς στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους κανόνες του Ευρωσυστήματος. 

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γερμανία, επεσήμανε ότι «σήμερα ακούστηκε δια στόματος πρωθυπουργού ότι θα φύγει και το ΔΝΤ. Εσείς θα έπρεπε να είστε χαρούμενοι που φεύγει το ΔΝΤ» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «τρομακτική μικροψυχία».

«Δεν είπε πουθενά για το μεγάλο κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Ο κ. πρωθυπουργός και αυτό που θα κάνει, είπε ότι τώρα που είναι η ανεργία στο 26,6% πρέπει να δώσουμε κίνητρα στην επιχειρηματικότητα για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Είστε κατά της μειώσεως φόρων ως κόμμα; Γιατί και ο κ. Τσίπρας είπε στη ΔΕΘ ότι είναι αντίθετος στο να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος άφησε αιχμές για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

«Δεν αρμόζουν εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκο κεκτημένο, αλλά θα πρέπει να σέβονται και όλες οι πηγές τα κεκτημένα του Έλληνα πολίτη – και οι εκπρόσωποι της ΝΔ να είναι προσεκτικοί όταν μιλούν για την ελληνική Οικονομία. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτές δηλώσεις περί απόσυρσης καταθέσεων υπό οιαδήποτε πολιτική εξέλιξη»

«Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Είναι ατυχέστατη η δήλωση του κ. Πρωθυπουργού (σ.σ. αναφερόταν σε συνομιλία του κ. Σαμαρά με βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής), όπως ατυχής και ανεύθυνη υπήρξε η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στη Θεσσαλονίκη» παρατήρησε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Π.Τ.


σχετικα αρθρα