current views are: 2

24 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:08

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολα διαχειρίσιμα τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά- Μέρκελ

Το κινέζικο γνωμικό ότι «μία εικόνα κάνει όσο χίλιες λέξεις» επικαλέστηκαν χθες μετά την κοινή συνέντευξη του πρωθυπουργού με την Αγκελα Μέρκελ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να σχολιάσουν το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής. 

Δημοσίευση 04:08’
αρθρο-newpost

Το κινέζικο γνωμικό ότι «μία εικόνα κάνει όσο χίλιες λέξεις» επικαλέστηκαν χθες μετά την κοινή συνέντευξη του πρωθυπουργού με την Αγκελα Μέρκελ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να σχολιάσουν το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Το κινέζικο γνωμικό ότι «μία εικόνα κάνει όσο χίλιες λέξεις» επικαλέστηκαν χθες μετά την κοινή συνέντευξη του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να σχολιάσουν το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής. Χαρακτήρισαν την εικόνα του πρωθυπουργού «θλιβερή αφού στην πραγματικότητα εμφανίστηκε και πάλι ανήμπορος και ικέτης δίπλα στην Ανγκελα Μέρκελ» τονίζοντας ότι έτσι εκτίθεται η χώρα διεθνώς ενώ χλεύαζαν τις αναφορές του στα θέματα ενέργειας την στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων χρόνων. 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισήμαιναν ακόμα την παντελή έλλειψη κάθε προσπάθειας για διαπραγμάτευση και πρόσθεταν με νόημα. «Τον πρωθυπουργό τον χωρίζει τεράστια απόσταση από την σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα. Εξάλλου, η άρνησή του  να απαντήσει, κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ, εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας, τον κατατάσσει δικαίως ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη. Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει.» 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι όπως πήγεμε άδεια χέρια– στην  συνάντηση ο κ. Σαμαράς έτσι και επέστρεψε αφού η Γερμανίδα καγκελάριος μέσα από τις δηλώσεις της ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης του προγράμματος αλλά αντίθετα αυτό που επιβάλλεται είναι μόνο η πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων. Επέμεναν δε στο ότι η συνάντηση έγινε μόνο για να επισημανθεί στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι είναι αναγκαίο να μην υπάρξουν τώρα μέτρα αλλά μετά τις προεδρικές εκλογές δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται βρίσκεται προ των πυλών. 

Οι ίδιοι άνθρωποι πρόσθεταν ότι τα ανύπαρκτα αποτελέσματα θα είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμα στο επικοινωνιακό πεδίο αφού το Μέγαρο Μαξίμου είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και τελικά αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός. 

Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου -και παρά τα όσα έλεγε μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση ,ότι η τρόικα δεν θα ξανάρθει στην Ελλάδα – η τριμερής αντιπροσωπεία των δανειστών μας θα βρεθεί στην Αθήνα όπου εκεί θα ζητηθούν νέα μέτρα με βάση τα μνημόνια τα οποία έχουν ψηφιστεί. 

Την χθεσινή μέρα πάντως οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη– ότι εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτός θα βγάλει τα χρήματα του στο εξωτερικό– παραλίγο να επισκιάσουν ακόμα και την συνάντηση Μέρκελ -Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στελέχη της συμπολίτευσης βρέθηκαν σε δύσκολη θέση από τις φραστικές αστοχίες του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ . 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας πάντως τα όσα είπε ο πρώην υπουργός είπε «δυστυχώς, οι δηλώσεις που προσβλέπουν σε bankrun -άδειασμα δηλαδή των τραπεζών από καταθέσεις- δεν προέρχονται μόνο από βουλευτές της ΝΔ αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Καμία κυβερνητική «καρέκλα» δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από τα συμφέροντα της χώρας. Δηλώσεις τέτοιου τύπου κάνουν ζημιά στη Ελλάδα, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τ’ άλλα, μακριά από μας το «λεφτά υπάρχουν» του Γ.Παπανδρέου. Όποιος θέλει να βρει παρόμοιες λογικές, ας ψάξει στα Ζάππεια του κ.Σαμαρά. Δεν υπάρχει πια σήμερα αυτή η κινδυνολογία, ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γυρίσουμε στη δραχμή. Αυτό το «παραμύθι» δεν το πιστεύει κανείς. Προφανώς η κ. Μέρκελ προτιμά τον Σαμαρά ως πιο βολικό, αλλά δεν είμαστε πλέον ο «μπαμπούλας».


σχετικα αρθρα