Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη πυροβολεί για μία ακόμη φορά η Χαριλάου Τρικούπη. Αυτήν την φορά δυσφορία του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στις προτάσεις-σκέψεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων και για την ακρίβεια στον μισθό των νεοδιορισθέντων. 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι ουδέποτε ως κυβερνητικός εταίρος συμφώνησαν για αλλαγή προς τα κάτω του πρώτου μισθού στον δημόσιο τομέα και στην αντιστοίχιση του με τον πρώτο μισθό ανειδίκευτου εργάτη στον ιδιωτικό τομέα, όπως φέρεται να προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. 

Αφήνουν να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιες ιδέες του εμφάνισε ο υπουργός και κατά το πρόσφατο ταξίδι στο Παρίσι για το ραντεβού με την τρόικα "αψηφώντας τις οδηγίες του πρωθυπουργού", κάτι που τότε είχε οδηγήσει σε μίνι διάβημα του ΠΑΣΟΚ προς το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Δεν μπορούμε να μιλάμε σήμερα για μείωση του κατώτατου μισθού, δεν πρόκειται να ψηφιστεί είναι σαφές» σχολίασε χθες ο υπεύθυνος του τομέα παρακολούθησης κυβερνητικού έργου από το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας με την επισήμανση ότι είναι καλό να υπάρχουν καθαρές σχέσεις.  

Πάντως η Χαριλάου Τρικούπη πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοιχτό στο μυαλό του το συγκεκριμένο θέμα γι'  αυτό και εγκαίρως ξεκαθαρίζει ότι διαφωνεί και δεν θα συναινέσει σε μία τέτοια προοπτική. 

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ λένε χαρακτηριστικά: «Ο σκοπός είναι να διορθώσουμε στο μέλλον το ιδιωτικό μισθολογικό και όχι να κατεβάσουμε και το δημόσιο». Αναμένεται συνέχεια...