current views are: 1

24 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:06

Αμετακίνητος ο Μητσοτάκης για την αξιολόγηση- Έτοιμη για «μάχη» η Δούρου

Στην εισαγγελία Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους δήμους που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο μετατροπής συμβάσεων δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνέντευξή του στο Mega.

Δημοσίευση 07:06’
αρθρο-newpost

Στην εισαγγελία Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους δήμους που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο μετατροπής συμβάσεων δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνέντευξή του στο Mega.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Στην εισαγγελία Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους δήμους που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σκληραίνοντας τη στάση του απέναντι σε όσους «παρεμποδίζουν το έργο της κυβέρνησης». Ωστόσο, αμετακίνητη είναι και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου η οποία ζήτησε να μην αποσταλεί κανένα έγγραφο που θα συμβάλει στην δήθεν αξιολόγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Mega, ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε δέκα δήμους που είχαν το μεγαλύτερο αριθμό μετατροπών συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. «Σε πέντε δήμους δεν επετράπη η είσοδος στους ελεγκτές. Έχω τις εκθέσεις από το Σώμα Ελεγκτών και θα τις διαβιβάσω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο κ. Μητοστάκης επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και υποστήριξε πως υπάρχει ένα «πολιτικό μέτωπο δημάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και λένε όχι στον έλεγχο».

«Η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής. Τι είδους νομιμότητα είναι αυτή όπου έρχεται μία Περιφερειάρχης και λέει ότι αρνείται να εφαρμόσει τον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «όταν εκλέγεσαι σε θέση ευθύνης πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες αυτού του αξιώματος».

Για τους μισθούς των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «είναι λάθος» τα νούμερα που ακούγονται δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις». 

Από την άλλη πλευρά, «η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας της αξιοπρεπούς εργασίας στην Αττική» δήλωσε χτες η Ρένα Δούρου, η οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη και ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί κανενας έλεγχος από εκείνους που θέλουν μια ψευδοαξιλόγηση για να προβούν σε απολύσεις. 

Όπως εξήγησε η κυρία Δούρου, «η Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη της εύρυθμης, ως εκ του νόμου οφείλει, λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Για αυτό και δίνει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα «αξιολόγησης» επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών του, σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη. Εντωμεταξύ, οι έλεγχοι για οποιεσδήποτε παρανομίες, σε ό,τι μας αφορά, θα ενταθούν. Γιατί όπως σας είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά, «εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

 


σχετικα αρθρα