Ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Χουντής τονίζοντας ότι «η ΝΔ του κ. Σαμαρά στις επόμενες εκλογές θα είναι ένα μικρό κόμμα».

«Η διαπραγμάτευση του κ. Σαμαρά περιορίζεται στα πολλά ευχαριστώ προς την κ. Μέρκελ, τη δέσμευση για τήρηση του μνημονίου και τη στήριξη των επιλογών της. Ο κ. Σαμαράς είπε,  ότι ήθελε να ακούσει η κ. Μέρκελ, επιδιώκοντας την πολιτική επιβίωση της κυβέρνησής του» ανέφερε, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Ο κ. Χουντής επισήμανε ότι η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο. «Η κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της και η κυβέρνηση στον πανικό της έχει υιοθετήσει μια επικίνδυνη, απαράδεκτη ρητορική για να φοβίσει τον ελληνικό λαό.  Η πολιτική αντιπαράθεση όμως θα γίνει στο ποιος δίνει άμεσες απαντήσεις στα προβλήματα του λαού και στην ανάγκη να σταματήσουν οι μνημονιακές πολιτικές και να εφαρμοστεί πρόγραμμα ανόρθωσης και ανάπτυξης της χώρας» σημειώνει.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις κι ερωτώμενος για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, τόνισε:

Παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις, εκτιμώ ότι διαμορφώνεται η δυναμική που θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θα επιτευχθεί ο στόχος της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες,  επισήμανε ότι η ίδια η κοινωνική δυναμική, σου υποδεικνύει τις συνεργασίες. Θα γίνει με δυνάμεις που συμφωνούν σ’ ένα αντιμνημονιακό πρόγραμμα ανόρθωσης της χώρας.  

«Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ έχει γίνει φανατικότερη του μνημονίου, που άλλοτε κατήγγειλε.  Η ΝΔ του κ. Σαμαρά στις επόμενες εκλογές θα είναι ένα μικρό κόμμα» πρόσθεσε.