current views are: 1

24 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:50

Μητσοτάκης σε Παπούλια: Οι αλλαγές στο Δημόσιο φέρουν την υπογραφή σας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση 12:50’
αρθρο-newpost

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε «Τι γίνεται, κύριε υπουργέ; Διαξιφισμοί… παρακολουθώ». Με τη σειρά του, ο υπουργός του απάντησε: «Μικροί διαξιφισμοί κύριε Πρόεδρε, στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να υλοποιήσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο με χαρά μπορώ να σας αναφέρω ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Εμείς επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων σε αυτή την προσπάθεια, οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές, αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε ότι και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί» και πρόσθεσε ότι ο αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης της Διοίκησης είναι αρκετά σημαντικό.

«Υπογράψατε, πριν από ένα μήνα περίπου, μια σειρά από Προεδρικά Διατάγματα που αναδιάταξαν τους Οργανισμούς όλων των υπουργείων… Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί και αυτή η μεταρρύθμιση φέρει και τη δικιά σας σφραγίδα» επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και του προσωπικού, αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Παρουσίασε επίσης την ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης 2014 – 2016, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, την περαιτέρω μείωση των διοικητικών βαρών, την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης και την επέκταση και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημαντική πρόοδο που επιτυγχάνουμε στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Συζητήσαμε εκτενώς την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων σε όλα τα Υπουργεία, μετά την υπογραφή των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων από τον ίδιο. Από τις 29 Οκτωβρίου όλα τα Υπουργεία θα λειτουργούν με νέες, πιο λιτές και πιο συνεκτικές δομές. Χτίζουμε βήμα βήμα μια δημόσια διοίκηση για τον 21ο αιώνα, στην υπηρεσία του πολίτη και των επιχειρήσεων».

Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί στην αντιπαράθεση με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με τον έλεγχο των πιστοποιητικών των υπαλλήλων και τόνισε, όταν ρωτήθηκε αν θα προσφύγει στον εισαγγελέα για να επιληφθεί ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος: «Έχω υποχρέωση, βάσει του νόμου, να διαβιβάσω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα σχετικά πορίσματα που μου προσκόμισε το Σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και από τα οποία αποδεικνύεται ότι δεν επετράπη η είσοδος των ελεγκτών σε πέντε δήμους, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των μετατροπών των συμβάσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος διενεργήθηκε σε 10 δήμους όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Πέντε εξ αυτών, κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αρνήθηκαν τον έλεγχο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και μάλιστα τον διευκόλυναν ενώ το πρόβλημα πράγματι προέκυψε στους υπόλοιπους πέντε που αρνήθηκαν.


σχετικα αρθρα