Στη Δικαιοσύνη θα παραπέμπονται όσοι δήμοι δεν επιτρέπουν στα ελεγκτικά όργανα να κάνουν ελέγχους, διαμήνυσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αναφερόμενη στο θέμα των μετατροπών συμβάσεων στο δημόσιο, τόνισε ότι «δεν διενεργούμε τους ελέγχους για να προβούμε σε απολύσεις, αλλά για να ξεκαθαρίσει ο δημόσιος τομέας από την παρανομία».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επιτέθηκε και στη περιφερειάρχη Αττικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν καταλαβαίνω τις δηλώσεις "εγώ είμαι ο νόμος", που παραπέμπουν στον Λουδοβίκο ΙΔ: εγώ είμαι το κράτος» και πρόσθεσε ότι «όλοι οφείλουμε να λειτουργούμε υπό τον νόμο» και ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος θα ισχύσει και οι έλεγχοι θα γίνουν».

Επίσης, σχετικά με τη διετή δοκιμαστική περίοδο του νεοπροσλαμβανομένου στο δημόσιο, η υφυπουργός είπε ότι «η διάταξη αυτή υπάρχει αυτήν τη στιγμή στον υπαλληλικό κώδικα, αλλά δεν εφαρμόζεται», για να συμπληρώσει ότι «στόχος μας στο υπουργείο είναι αυτό να εφαρμοστεί στην πράξη, με ειδικά μέτρα που θα πάρουμε».

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το «το συνέδριο πρέπει να είναι ανοιχτό για να υπάρξει συστράτευση όλων των δυνάμεων από το κέντρο ως την αριστερά» και υπογράμμισε ότι «στόχος του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης είναι το ελληνικό "Επινέ", που ήταν ο προπομπός της συνένωσης όλων των Γάλλων σοσιαλιστών και που οδήγησε στη διακυβέρνηση Μιτεράν».