Δεν θα φοβόταν τη θέση του υπουργού Οικονομικών η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, εξαπολύνοντας πυρά κατά της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου για το ζήτημα της αξιολόγησης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm η κυρία Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά πως «για όλα με έχουν κατηγορήσει, ότι φοβάμαι ποτέ. Φοβιτσιάρα δεν έχω υπάρξει ποτέ» έπειτα από ερώτηση για το εάν θα φοβόταν να γίνει υπουργός Οικονομικών.

«Το θέμα μου δεν είναι καμία καρέκλα. Οι προτάσεις μου είναι διαχρονικές για όλα» πρόσθεσε τασσόμενη υπέρ της μείωσης των αντικειμενικών αξιών κατά 30%, των μειώσεις φόρων επί των ακινήτων, «που αν ισχύσουν θα φέρουν περισσότερα έσοδα στο κράτος από τον ΕΝΦΙΑ». Η ίδια προανήγγειλε ότι θα καταθέσει τις προτάσεις αυτές με τροπολογία.

Για τις για τις επαφές Σαμαρά-Μέρκελ είπε ότι «είναι μία εποικοδομητική και χρήσιμη συνάντηση Αποτελεί απίστευτο επαρχιωτισμό να πιστεύουμε ότι η συνάντηση θα είχε ως αποτέλεσμα τη ρύθμιση του χρέους, όπως λεγόταν στην Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς πήγε για να ενημερώσει για να ξέρει η κυρία Μέρκελ ποιες είναι οι προθέσεις της ελληνικής πλευρά για τη μετα-μνημονιακή εποχή. Η θέση της κυρίας Μέρκελ ήταν να ακούσει».

Η κυρια Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η έκθεση της τρόικας και τα stress tests για τις τράπεζαες είναι τα σημαντικά ζητήματα. «H Eλλάδα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Το πρόβλημά μας δεν είναι το "ευχαριστώ" του κ. Σαμαρά στην κυρία Μέρκελ. Το πρόβλημα είναι η υλοποίηση και η εφαρμογή πολιτικών». 

«Συμφωνώ σε πάρα πολλά με τον κ. Σαμαρά, έχω επιφυλάξεις για άλλα» ανέφερε λέγοντας «θα βάλω το μείζον πάνω από το έλασσον» ερωτηθείσα το εάν θα ψήφιζε στη Βουλή τις επιφυλάξεις της.

Για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η βουλευτής τόνισε ότι «οι εντολές για τη συνεργασία δίνονται από το λαό». 

Για την κόντρα Μητσοτάκη - Δούρου σχολίασε: «Σκεφτείτε που φτάσαμε. Να κουβεντιάζουμε έπειτα από μία τόσο μεγάλη κρίση την εφαρμογή του νόμου. Σήμερα μιλάμε για αξιολόγηση και όχι απολύσεις. Λέμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι όλοι ίδιοι. Άλλοι πρέπει να προωθηθούν και άλλοι όχι. (...) Η κυρία Δούρου αρχίζει τα καθήκοντά της με μη εφαρμογή νόμου».