Οι ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που αφορά σε ζητήματα Εφοδιαστικής προκάλεσαν νέα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης αποσκοπεί στην ανάπτυξη του κλάδου της Εφοδιαστικής (logistics), δεδομένων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Ελλάδα προκειμένου να αποτελέσει κόμβο του διακομιστικού εμπορίου. Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, έκανε λόγο για «κυβέρνηση της καταστροφής» και υποστήριξε πως το νομοσχέδιο, όπως και όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια, «ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πιο ισχυρού τμήματος της μονοπωλιοποιημένης αγοράς»

«Για την Αριστερά, η ανάπτυξη δεν ταυτίζεται με την κερδοφορία. Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, μπορεί να έχουν “κερδοφορία”. Για ποιον όμως; Η μικρή προβλήτα που απέμεινε για το Δημόσιο στον ΟΛΠ, έχει ακόμα κίνηση γιατί ο Πειραιάς είναι φιλέτο. Το Δημόσιο όμως έχει δεσμευτεί έναντι της COSCO να μην αναπτύξει ανταγωνιστική δραστηριότητα», ανέφερε  ο κ. Δρίτσας.

«Είναι λογικό να μην καταλαβαίνετε από λεφτά γιατί είστε κομμουνιστές», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ενώ η ΕΕ θέλει ιδιωτικά τα κέρδη και τις επιχειρήσεις, αυτοί θέλουν σοσιαλιστικού τύπου ανάπτυξη, αλλά και να παραμείνουν στην ΕΕ και στο ευρώ. Η Ευρώπη περιμένει τον κ. Λαφαζάνη να μαζέψει τα λεφτά της Ευρώπης, να τα φέρει εδώ να τα φάμε! Και θα μας πάρουν και στο τέλος και ένα γλυφιτζούρι για δώρο!» σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει εάν θα καταργήσει τη σύμβαση με την COSCO.