«Ο τόπος δεν χρειάζεται περιττές και ανώφελες αναταράξεις» επεσήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε συνέδριο για την ενεργειακή ασφάλεια και διπλωματία.

Σχετικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και με πνεύμα συναίνεσης, όπως και το Σύνταγμα ορίζει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σημαντικότερο στοιχείο είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να ανακτά την αξιοπιστία της και να κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης έναντι των εταίρων της και των αγορών.

«Η χώρα, έχει διαψεύσει όλες τις αρνητικές προσδοκίες και μάλιστα έχει πιάσει τους στόχους, νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν», τόνισε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ενεργειακά και ειδικότερα στις έρευνες υδρογονανθράκων ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «ο στόχος ώστε να καλύπτουμε το 1/3 των αναγκών της Ελλάδας σε καύσιμα μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, δεν είναι ανέφικτος».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη, ότι το όραμα για μια Ελλάδα που θα είναι χώρα παραγωγός -και γιατί όχι, εξαγωγέας- υδρογονανθράκων δεν πρέπει να καταστεί αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία ή πρόφαση για την ανακοπή των δομικών μεταρρυθμίσεων.