Για ακόμη μία φορά απέρριψε τα σενάρια για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, εν όψει του τρίτου συνεδρίου του κόμματος τόνισε:

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και με ενδιαφέρει να είμαι παρών στην ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η ΔΗΜΑΡ θα εκδηλώσει στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο και σε συνάρτηση με τις ασκούμενες πολιτικές τη θέση της».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε άδικα τα μέτρα που επιβάλλονται και επισήμανε τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους φορολογικούς ελέγχους, με κορυφαίο παράδειγμα, όπως σημείωσε, τη λίστα Λαγκάρντ.

Χαρακτήρισε επίσης θηλιά στο λαιμό των πολιτών τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγιση, η οποία έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το «βατερλό» του ΕΝΦΙΑ και η έκρηξη της ανεργίας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προωθήσει προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μόνο στην περίπτωση που δεν θα καταστεί δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης μπορεί να γίνει και το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Κουβέλης, αν μεταβάλλει τη στάση του, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό του που υπογραμμίζουν αυτή ακριβώς την ανάγκη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι προσκολλημένος σε ανεδαφικές και δογματικές απόψεις, μετακινείται σε ρεαλιστικότερες και μετριοπαθέστερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν.