Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Παρατηρώντας κανείς το πολιτικό κλίμα των ημερών, εύκολα αντιλαμβάνεται πώς θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές- όποτε και αν διεξαχθούν. Σε συνθήκες πρωτοφανούς πολιτικής πόλωσης, με πρωταγωνιστές δύο μονομάχους και τους υπόλοιπους, σε ρόλο κομπάρσου, να παλεύουν να διασωθούν. Κάποιοι προκειμένου να διατηρήσουν αξιοπρεπή ποσοστά και άλλοι να μπορέσουν να μπουν στη Βουλή.  

Όλα όσα προαναφέρθηκαν εξηγούν και τον λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σχεδόν επισήμως ζήτημα αυτοδυναμίας, έστω και αν αρκετοί- μεταξύ αυτών και το σύνολο των στελεχών του Μαξίμου, εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. Βλέπετε, το κυνήγι της αυτοδυναμίας υπό τις παρούσες συνθήκες ενδέχεται να οδηγήσει σε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις έως ότου επιτευχθεί. Και ουδείς δύναται να προεξοφλήσει πώς θα αντιδράσει το εκλογικό σώμα έναντι ενός κόμματος η πρωτιά του οποίου θα συνεπάγεται πολιτική αστάθεια επί μακρόν.  

Ωστόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο δρόμος της αυτοδυναμίας αρχίζει να εμφανίζεται ως… μονόδρομος. Διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις, στην Κουμουνδούρου, αντιλαμβάνονται ότι είναι πιθανότατο μετά τις προσεχείς εκλογές να έχουν εκλείψει οι πιθανοί σύμμαχοι.  

Η ΔΗΜΑΡ, που θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να μην περνάει τον πήχη του 3% σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Οι ΑΝΕΛ οι οποίοι ενδεχομένως θα βρουν τρόπο συνεργασίας, πιέζονται ήδη και σε συνθήκες ακραίας πολιτικής πόλωσης δεν αποκλείεται να έχουν την τύχη του Καρατζαφέρη. Το «Ποτάμι» του ριζοσπαστικού κέντρου, δείχνει ότι θα μπει στη Βουλή, αλλά και ότι μάλλον δύσκολα θα συνεργαστεί. Το ΚΚΕ (κατηγορηματικά) δεν θέλει και τη Χρυσή Αυγή, ακόμα και να ήθελε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε να την ακούει. Τι μένει; Το ΠΑΣΟΚ 

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αυτό που θα πάει στις εκλογές, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν φυσικά στελέχη του, που καλοβλέπουν αυτή την προοπτική. Θα πρέπει όμως πρώτα να εκλεγούν και στη συνέχεια να ανατρέψουν τον Βενιζέλο, σε μια κοινοβουλευτική ομάδα που- στην συντριπτική της πλειοψηφία, θα είναι πιστή στον αρχηγό, γιατί και οι ψηφοφόροι που έχουν απομείνει, πιστοί στον Βενιζέλο είναι- οι άλλοι σάλπαραν για άλλες… πολιτείες. 

Μπούμερανγκ, ξε-μπούμερανγκ λοιπόν, άλλος δρόμος από την αυτοδυναμία, δεν δείχνει να υπάρχει…