Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τι κρύβεται πίσω από την δήλωση Βενιζέλου πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή και σε υποψηφιότητες για την Προεδρία εκτός πολιτικής; Ενδεχομένως και τίποτα απαντούν από την Χαριλάου Τρικούπη δείχνοντας αιφνιδιασμένοι από την νέα πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να στρέψει και πάλι την δημόσια συζήτηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.  

Από την άλλη, προσθέτουν, πως ο πρόεδρος του κόμματός τους και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνοντας στο Reuters ότι μπορεί να επιλεγεί μία προσωπικότητα του ακαδημαϊκού χώρου ή του πολιτισμού, υπονοεί πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντώνης Σαμαράς δεν βρίσκουν πλέον κάποιο πολιτικό πρόσωπο που ενδεχομένως θα μπορούσε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους. 

Άρα, σκέφτονται πως πολύ πιθανόν να έχει ναυαγήσει το σενάριο περί υποψηφιότητας Φώτη Κουβέλη, αν συνεκτιμήσει κανείς και το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μόλις τις τελευταίες ημέρες ξεκαθάρισε ότι θα θέσει για τρίτη φορά υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματός του.  

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι πρότινος στην συγκυβέρνηση εκτιμούσαν ότι εάν ένα πρόσωπο είχε κάποιες πιθανότητες να αποσπάσει τον μαγικό αριθμό των 180 αυτό ήταν ο Φώτης Κουβέλης. Όμως οι εξελίξεις στην Δημοκρατική Αριστερά άλλαξαν κάπως το δεδομένα. Οι ψήφοι της ΔΗΜΑΡ δεν φτάνουν. Μάλιστα κάποιοι από τους εναπομείναντες βουλευτές της δηλώνουν προκαταβολικά ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο πράττουν και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές που δείχνουν ότι βρίσκονται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως η εύρεση πιθανών πρόθυμων υποψηφίων για την Προεδρία εκτός κάδρου πολιτικής δεν θα είναι καθόλου εύκολη για το Μαξίμου, ιδίως από την στιγμή που δεν θα έχει διασφαλιστεί καν η εκλογή του.