Οι πόροι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί φυγής καταθέσεων εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μυστική όπως ειπώθηκε σε δημοσιεύματα ήταν εν γνώσει καθώς είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις του προεδρείου της ΚΟ του κόμματος.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσαν στον κ. Στουρνάρα την προοπτική αξιοποίησης των εναπομεινάντων πόρων του ΤΧΣ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε την θέση του κόμματος υπέρ του κρατικού ελέγχου του ΤΧΣ , ενώ ο κ. Δραγασάκης έθεσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιηθούν τα 10 δισ. ευρώ που απέμειναν από την ανακεφαλαιοποίηση για δημοσιονομικους σκοπούς, τα οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση έχει αφήσει να «λιμνάζουν» στο ΤΧΣ.

Παράλληλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  ζήτησαν την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και συγκεκριμένα του κ. Γεωργιάδη ενώ τονίστηκε στον κ. Στουρνάρα ότι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει κανένας φόβος για φυγή καταθέσεων» σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. 

Μάλιστα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι, όχι μόνο το τμήμα οικονομικής πολιτικής, αλλά όλα τα τμήματα του κόμματος πραγματοποιούν και θα εντείνουν τις επαφές τους με θεσμικά όργανα προκειμένου να εμπεδωθεί η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινωνία ότι «κάθε θεσμικός παράγοντας πλέον θα ελέγχεται» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυβέρνηση εν αναμονή».