Σφοδρή επίθεση εξαπολύει στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας ως επικίνδυνες τις θέσεις του για την οικονομία.
 
«Την ώρα που η οικονομία μπαίνει σε ανάπτυξη και ετοιμάζεται να βγει από τα Μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, μέσω αλλεπάλληλων παρεμβάσεων των στελεχών του. Ένας – ένας αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα του κόμματός τους, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: "στάση πληρωμών – απαγόρευση διακίνησης κεφαλαίων – δημοψήφισμα"» επισημαίνεται από τη Συγγρού.

«Πρώτος ο κ. Τόλιος (μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) σε συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά fm" ανακοινώνει στάση πληρωμών σε περίπτωση που διαφωνήσουν οι εταίροι "στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους". Απαντώντας στην ερώτηση: "Αν δεν τα βρούμε στη συμφωνία και μας πουν όχι κύριοι δεν συμφωνούμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;" δηλώνει: "Δεν δίνουμε τα τοκοχρεολύσια"!!

Η ΝΔ προσθέτει: «Προβλέποντας ότι αυτές οι ανοησίες του θα προκαλέσουν φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, σε άλλη του συνέντευξη στον "ΣΚΑΪ 100.3" δεν αποκλείει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην απαγόρευση διακίνησης κεφαλαίων, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα και την Κύπρο!!!! Τέλος, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας Νίκος Βούτσης, μιλώντας στα "Παραπολιτικά fm" επανέφερε το ζήτημα του δημοψηφίσματος δηλώνοντας: "Δεν πρέπει κανείς να αποκλείει και δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη μιας συμφωνίας που θα προτείνει τότε η Ελληνική κυβέρνηση ή που θα μας προτείνουν οι εταίροι. Έπρεπε να είναι και στο οπλοστάσιο οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης και της παρούσας δηλαδή η προσφυγή στο λαό με διάφορους τρόπους"».

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο, πόσο επικίνδυνες είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, και που μπορούν να οδηγήσουν».