Απούσα θα είναι από την εκδήλωση της Χαλκιδικής για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη

Όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά «Δεν θα παραβρεθώ στα γενέθλια. Δυστυχώς, θα απουσιάζω για βουλευτικές υποχρεώσεις στις Βρυξέλες». 

Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν σε συνεννόηση. «Είναι καιρός να έρθουν σε συνεννόηση η αντιπολίτευση με την κυβέρνηση. Να καλέσει ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα και να συνεννοηθούν. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Είμαστε κοντά στο να πιούμε νερό και στο τέλος αυτής της προσπάθειας. Θα ήταν κρίμα να τιναχτούν αυτά τον αέρα για μικροπολιτικά οφέλη, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται αυτά. Υπάρχουν πολλά θέματα που ο Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Η πολωτική αντίληψη δεν έχει καλά αποτελέσματα για τη χώρα. Έξι μήνες ακραίας πολιτικής συμπεριφοράς δεν αντέχει η χώρα. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τις ευθύνες μας, όχι απέναντι στο κόμμα μας, αλλά απέναντι στον ελληνικό λαό», είπε.

Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές είπε πως «ας μην μιλάμε για τον Κώστα Καραμανλή που έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν τον ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες σε ανώτατο επίπεδο, υπάρχουν πολλά» ενώ για τους 180 βουλευτές υπογράμμισε πως «το θέμα είναι το πολιτικό κλίμα. Αν τότε το κλίμα δηλαδή, θα επιτρέπει συναινέσεις κομμάτων ή όχι; Εγώ εκτιμώ ότι αυτό θα είναι εφικτό, αλλά προϋποθέτει συγκεκριμένες κινήσεις και συνεννοήσεις που πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα».

Η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως στις εκλογές θα είναι υποψήφια στην Ά Αθήνας και όχι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενώ σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «τα νταηλίκια δεν περνάνε στο εξωτερικό, εκεί πρέπει να είμαστε σοβαροί» υπογράμμισε και τόνισε: «Μετά την τελευταία επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, άκουσα να λένε ότι η επιμήκυνση του χρέους ίσως να είναι και μια μορφή κουρέματος. Μπράβο. Σ’ αυτό συμφωνούμε. Πρέπει να είναι  στόχος και των δύο. Γιατί τα νταηλίκια δεν έχουν αντίκρισμα στην διεθνή πολιτική σκηνή. Αυτά που λέμε πρέπει να έχουν αντίκρισμα και σοβαρότητα».