Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Ακραία πόλωση και σφοδρές αλληλοκατηγορίες χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας τα τελευταία 24ωρα, σκηνικό που θυμίζει προεκλογική περίοδο. 
 
Ανακοινώσεις, δηλώσεις και non-paper συνθέτουν το σκηνικό με «καύσιμο» τροφοδοσίας την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο και τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα βγάλει τα χρήματά του από την τράπεζα σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση.
 
«Ο πανικόβλητος κ. Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο τις καταθέσεις του ελληνικού λαού», τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου με τη Νέα Δημοκρατία να απαντά:  
«Την ώρα που η οικονομία μπαίνει σε ανάπτυξη και ετοιμάζεται να βγει από τα Μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, μέσω αλλεπάλληλων παρεμβάσεων των στελεχών του. Ένας - ένας αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα του κόμματός τους, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: "στάση πληρωμών - απαγόρευση διακίνησης κεφαλαίων - δημοψήφισμα"». 
 
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως είναι τέτοιος ο πανικός υπό τον οποίο τελεί ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του που δεν διστάζουν να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις καταθέσεις του ελληνικού λαού.
 
Τονίζουν δε πως στις δηλώσεις Γεωργιάδη αντέδρασαν τόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όσο και τραπεζικά στελέχη.
 
Και η Συγγρού απαντά: «Πρώτος ο κ. Τόλιος (μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) σε συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά fm" ανακοινώνει στάση πληρωμών σε περίπτωση που διαφωνήσουν οι εταίροι "στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους". Απαντώντας στην ερώτηση: "Αν δεν τα βρούμε στη συμφωνία και μας πουν όχι κύριοι δεν συμφωνούμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;" δηλώνει: "Δεν δίνουμε τα τοκοχρεολύσια"!!
 
Η ΝΔ προσθέτει: «Προβλέποντας ότι αυτές οι ανοησίες του θα προκαλέσουν φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, σε άλλη του συνέντευξη στον "ΣΚΑΪ 100.3" δεν αποκλείει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην απαγόρευση διακίνησης κεφαλαίων, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα και την Κύπρο!!!! Τέλος, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας Νίκος Βούτσης, μιλώντας στα "Παραπολιτικά fm" επανέφερε το ζήτημα του δημοψηφίσματος δηλώνοντας: "Δεν πρέπει κανείς να αποκλείει και δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη μιας συμφωνίας που θα προτείνει τότε η Ελληνική κυβέρνηση ή που θα μας προτείνουν οι εταίροι. Έπρεπε να είναι και στο οπλοστάσιο οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης και της παρούσας δηλαδή η προσφυγή στο λαό με διάφορους τρόπους».