«Θέλω να κατέβω με το "Ποτάμι", αλλά αυτό θα το αποφασίσει το "Ποτάμι"» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», προανήγγειλε και συνεργασία «Ποταμιού» - ΣΥΡΙΖΑ:

«Αν λάβουμε υπόψη αυτό που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ότι θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα πρέπει να κάνουμε; Ασφαλώς αν δεν μας αρέσει, θα πάμε σε εκλογές, για να βγει το κόμμα που μας αρέσει. Αλλά επειδή δεν μπορούμε να πηγαίνουμε ες αεί σε εκλογές, θα πρέπει να συνεργαστούμε με το πρώτο κόμμα».

Πρόσθεσε πως «το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που είναι η ψυχή της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων, έχει μπει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να συνεχιστεί η διαφθορά και να μην αγγίξουμε κανέναν. Δεν θα συνεργαστεί λοιπόν το "Ποτάμι" με κανέναν άνευ όρων. Δεν θα γίνει "συμπλήρωμα διατροφής" κανενός. Αυτό θα γίνει κατανοητό φαντάζομαι από όλες τις δυνάμεις, αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα αποκλείσει κανέναν που ο ελληνικός λαός του έχει δώσει το προβάδισμα».

Ερωτηθείς για την ιδεολογική κατεύθυνση του «Ποταμιού» είπε:  «Είναι ένα κράμα που παίρνει ιδέες και από τη δεξιά και από την αριστερή πλευρά και λέει ότι δοκιμάζουμε κάτι και αν μας φτιάχνει την κατάσταση, το κρατάμε. Αν όχι, το πετάμε στα σκουπίδια, είτε είναι αριστερής είτε φιλελεύθερης προέλευσης».