«Όταν βάλλεται η δημόσια πίστη ή το νόμισμα ο ποινικός κώδικας δίνει το δικαίωμα να ζητήσω εισαγγελική παρέμβαση». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης μιλώντας στον Realfm και τον Τάκη Χατζή και τον Μάκη Γεωργίου. 
 
Όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του κ. Γεωργιάδη για το πρόσωπό του ο οποίος είπε ότι «ο κύριος Μιχελογιαννάκης, όταν έγινε βουλευτής, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και είπε μια μαντινάδα για τον κύριο Παπανδρέου, δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά εγώ ήμουν εκεί την μέρα εκείνη. Έχω καλή μνήμη δεν ξεχνάω. Αυτό το λέω γιατί έχει να κάνει με την σοβαρότητα του προσώπου», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να μιλάει για μαντινάδες γιατί οι μαντινάδες θέλουν λεβεντιά
 
Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος ασκεί κριτική στα πεπραγμένα εκείνη της περιόδου, κατά την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης διετέλεσε και υπουργός. 
 
Ο κ. Μιχελογιαννάκης ξεκαθάρισε πως δεν είναι υπέρ της ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου ωστόσο είπε πως τέτοιου είδους δηλώσεις μπορεί να δημιουργήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις, προκαλώντας την πίεση στις συνειδήσεις των βουλευτών και κλίμα φόβου ανάμεσα στους πολίτες.