«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κτηνοτρόφους» τόνισε στη Βουλή ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό πυρετό ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε ότι «θα προχωρήσουν κανονικά, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Όλα θα "τρέξουν" κανονικά και θα σταθούμε δίπλα στον κτηνοτρόφο, όπως επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανασίου Δαβάκη, παρουσίασε, επίσης, 10 θεσμικά, διαρθρωτικά, οικονομικά και διοικητικά μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και των Ελλήνων κτηνοτρόφων, τονίζοντας ότι «τα μέτρα αυτά δείχνουν έμπρακτο και συγκεκριμένο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του ΥπΑΑΤ, σε αντίθεση με την αδιαφορία που ορισμένοι επικαλούνται». 

  • Η κτηνοτροφία και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της ελληνικής πρότασης του εθνικού φακέλου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που θα ισχύσει από την 1.1.2015. 
  • Το θέμα των βοσκοτόπων που ταλανίζει την ελληνική κτηνοτροφία από την 1.1. 2015 δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες έτσι ώστε από την 1.1.2015 να μην υπάρχουν τα προβλήματα που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Και όπως έχω πει εάν χρειαστεί θα γίνει και συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση. 
  • Η στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών είναι η πρώτη προτεραιότητα και έχουμε αποτελέσματα. 
  • Ο Κτηνίατρος Εκτροφής που με το νόμο 4235 που έχουμε θεσμοθετήσει προχωρά κανονικά, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και 1.1.2015 ξεκινάει κανονικά όπως είναι προγραμματισμένο 
  • Τις επόμενες εβδομάδες μπαίνει μπροστά το πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ για να μπει φραγή στις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενου κρέατος. 
  • Τα σχέδια βελτίωσης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αποκεντρώνονται από το νέο έτος στις περιφέρειες γιατί κακοφορμίζουν 3 – 3,5 χρόνια στις κεντρικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι κτηνοτρόφοι
  • Ολοκληρώνεται τέλη Οκτωβρίου ο οδικός χάρτης για να κλείσουν όλες οι πόρτες και τα παράθυρα για καταλογισμούς που κατά κύριο λόγο αφορούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις και ελλιπείς κτηνιατρικούς ελέγχους.
  • Διυπουργική Επιτροπή εδώ και 10 μέρες ασχολείται – μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ- με το κρίσιμο ζήτημα της απασχόλησης αλλοδαπών  και των παράλογων προστίμων που αφορούν κτηνοτρόφους.
  • Φέτος δίνεται εξισωτική αποζημίωση δύο ετών. Όχι απλά ξεπερνάμε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την εξισωτική του 2013, αλλά δίνουμε μέχρι το Δεκέμβρη εξισωτική για τα έτη 2013 και 2014. 
  • Παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες ο κωδικός εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος το 2015 στον προϋπολογισμό και καταβάλλεται προσπάθεια που θα έχει αίσιο τέλος να ενισχυθεί φέτος.