Το 2015 ολοκληρώνεται η βασική γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης και μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου και η επέκταση της Καλαμαριάς, ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ, Θ. Καράογλου, Κ. Γκιουλέκα, Στ. Καλαφάτη, Γ. Ιωαννίδη, Σάββα Αναστασιάδη - την οποία συνυπέγραψε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κ. Τασούλας - με την οποία κατηγόρησαν στην κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις, εξαιτίας των οποίων το έργο καρκινοβατεί.

Κύριο επιχείρημα των επερωτώντων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ήταν ότι το Μετρό, το οποίο ξεκίνησε επί διακυβέρνησης της ΝΔ το 2006, παρά τον επί 20 χρόνια εμπαιγμό από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν προχωρεί και φαίνεται ότι τοποθετείται στο τέλος των προτεραιοτήτων της σημερινής κυβέρνησης, αφού η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης της πρώτης γραμμής μεταφέρεται συνεχώς.

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά. Λύθηκαν σύνθετα τεχνικά θέματα κάθε μορφής» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε πέντε νέα εργοτάξια, στα οποία θα απασχοληθούν 600 άτομα, σε μελλοντικούς σταθμούς ξεκινά δράση και συγκεκριμένα: άμεσα η Ανάληψη, τον Ιούνιο Σιδηροδρομικός Σταθμός, τον Ιούλιο Παπάφειο, το Φθινόπωρο Πατρίκιος και Συντριβάνι. «Θα κάνουμε τα πάντα για να μην έχει την τύχη της υποθαλάσσιας ζεύξης, που ναυάγησε στα ρηχά του Θερμαϊκού. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν θα αφήσουμε να εκτροχιαστεί. Αυτό είναι το βασικότερο έργο της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο Δ. Ρέππας.