Νέα τροπή στην περίεργη παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφου.

Ανώτερη κυβερνητική πηγή με την οποία επικοινώνησε το newpοst επισημαίνει ότι ο Έλληνας διπλωμάτης ουδέποτε είχε αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό ή σε άλλον συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα θεωρείται εξόχως περίεργο το γεγονός ότι η Deutsche Welle, που ισχυριζεται ότι υπαρχει επιστολή, είναι αυτή που έστειλε τη σκοπιανή δημοσιογράφο να κάνει ερώτηση στον Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που δυσαρέστησε τόσο τη γερμανίδα καγκελάριο όσο και τον έλληνα πρωθυπουργό.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι η πρόσκληση της γερμανικής κυβέρνησης είχε απευθυνθεί στον πρωθυπουργό της χώρας και τους συνεργάτες του οι οποίοι ήταν σχετικοί με τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν στο Βερολίνο και ότι δεν ετέθη κανένα ζήτημα να μετέχει στη συνάντηση ο Έλληνας πρέσβης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Χρύσανθος Λαζαρίδης όσο και ο Στ. Παπασταύρου είναι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι μετέχουν στις διαπραγματεύσεις ενεργά αλλά και στις συσκέψεις που έγιναν στο Παρίσι με την τρόικα.

Επίσης, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση από τη συνάντηση αυτή να απουσιάζει ο διπλωματικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά καθώς και η κ. Βούλτεψη, αφού στη συνάντηση παρίστατο και ο αντίστοιχος υπουργός, εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ.