Το πράσινο φως και επί των άρθρων έδωσε η Βουλή στο νομοσχέδιο τα ζητήματα της Εφοδιαστικής (logistics), ενώ υπερψηφίστηκαν και αρκετές τροπολογίες.

Ειδικότερα με τροπολογία δίνεται δικαίωμα σύνταξης γήρατος από τον ΟΓΑ σε όσους συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης σε οποιονδήποτε φορέα, καθώς και το 62ο έτος της ηλικίας τους. 

Με άλλη τροπολογία, δΔίνεται η δυνατότητα ψηφιακής εγγραφής των ανέργων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Η τροπολογία ψηφίστηκε απ' όλα τα παρόντα κόμματα, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών». 

Σύμφωνα με ακόμη μία τροπολογία, τα Προεδρικά Διατάγματα που ορίζουν τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των τουριστικών καταλυμάτων, θεωρούνται ως καταργηθέντα από την έναρξη ισχύος του ν. 4276/2014 (δηλαδή την 30η Ιουλίου του 2014) και όχι μετά την έκδοση των νέων διαταγμάτων. Την τροπολογία αυτή του υπουργείου Τουρισμού καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».

Παρατείνονται επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις θεραπευτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ που λήγουν στις 30 του τρέχοντος μήνα, ενώ με απόφαση του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, μπορούν να ανανεώνονται οι τρίμηνες μετακινήσεις προσωπικού για νοσοκομεία κάθε είδους. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε με δύο «παρών» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες επαγγελματίες οπλίτες που δεν έχουν μονιμοποιηθεί και επιστρέφουν από άδεια κύησης, να τοποθετούνται για δύο χρόνια στον τόπο προτίμησής τους ή σε όμορη Περιφερειακή Ενότητα, εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις. Στη συγκεκριμένη τροπολογία του ΥΕΘΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».

Επεκτείνονται και για τις αντιπυρικές περιόδους 2014 και 2015 οι συμβάσεις, συμφωνίες και αποφάσεις που συνήφθησαν ή εκδόθηκαν για τις ανάγκες και των προηγούμενων περιόδων, βάσει των προσφορών και τυχόν αναπροσαρμογών που υπάρχουν. Η τροπολογία καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν «παρών». 

Παρατείνεται μέχρι την 31η Μαρτίου (από την 30 του τρέχοντος μήνα) η προθεσμία για τη λύση και εκκαθάριση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος. Η ρύθμιση απετέλεσε άρθρο της τροπολογίας για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, και ως εκ τούτου υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως η Χρυσή Αυγή δεν συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση.

Στη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, λέγοντας: 

«Είναι παντελώς ακατανόητο και στα όρια του στερούμενου σοβαρότητας, αυτό το οποίο ελέχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ότι μπορείτε με 2 και με 3 δισ. να αντιμετωπίσετε το τεράστιο πρόβλημα των 100 και πλέον δισ. που είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αυτά τα πράγματα, συνδυαζόμενα με τη σημερινή σας τοποθέτηση επί του αναβαλλόμενου φόρου, στερούνται σοβαρότητας» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

«Αυτή η ανευθυνότητα συνιστά κοινωνικό έγκλημα, διότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν έξω στην κοινωνία, και απέναντί τους έχετε το καθήκον της ευθύνης, έχετε το καθήκον να λέτε την αλήθεια, και όχι να τάζετε γενική σεισάχθεια έναντι 1 δισ. Σας παρακαλώ θερμά, επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σοβαρότητα» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.