«Τα λεχθέντα της συγκυβέρνησης περί ανακούφισης του λαού αποδείχθηκαν ψέμματα», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. 

Όπως επισημαίνει ο Περισσός, «το συνεχές μάτωμα του λαού είναι το “προαπαιτούμενo” για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου», ενώ τονίζει: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Με τις προγραμματικές θέσεις, που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, ομολογεί ότι παραπλανούσε το λαό όταν έλεγε ότι θα “σκίσει τα μνημόνια”»

«Οι μόνες δεσμεύσει του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν κάποια μέτρα στην πιο ακραία φτώχεια - και αυτά εάν εγκριθούν από την ΕΕ - που θα εξανεμιστούν αμέσως από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική που και ο ίδιος θα συνεχίσει» σημειώνει το ΚΚΕ.

Παράλληλα όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις στους ομίλους - στην Ελλάδα και το εξωτερικό - ότι μπορεί να γίνει καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων τους. Γι' αυτό και έχει πυκνώσει τις επαφές με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης και άλλους παράγοντες του καπιταλιστικού κατεστημένου. Το μόνο που σίγουρα θα φέρει στο λαό, είναι νέες απογοητεύσεις και νέα δεινά».

Το ΚΚΕ προσθέτει ότι «ο δρόμος που ακολουθούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού, δεν ανακόπτει την πορεία επιδείνωσης του εισοδήματος και των άλλων δικαιωμάτων για τη λαϊκή πλειοψηφία».

Καλεί τον λαό εξάλλου να μην παγιδευτεί στην αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «όπως κι αν γίνει η νέα ρύθμιση του χρέους, δε θα προκύψει άμεσο όφελος για το λαό με μείωση της φορολογίας» καθώς και ότι «καμία διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ και κανένα μείγμα ανάλογης πολιτικής δεν μπορεί να ωφελήσει το λαό, εφόσον το πλαίσιο καθορίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

«Κοροϊδεύουν όταν λένε ότι θα βάλουν τέλος στα μνημόνια και θα βγάλουν τη χώρα από την επιτήρηση» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας ότι στην ΕΕ έχουν αποφασιστεί «μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς και έχουν φτιαχτεί μηχανισμοί επιτήρησης για όλες τις χώρες – μέλη».