current views are: 1

26 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:19

Θα γεμίσει ο αττικός ουρανός από μαχητικά και διάσημους πιλότους (Βίντεο)

Ένα εντυπωσιακό θέαμα τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος υπόσχονται στους λάτρεις των αεροσκαφών ,οι διοργανωτές του τριήμερου «Athens Flying» που θα φιλοξενηθεί στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατό και που που ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα.

Δημοσίευση 12:19’
αρθρο-newpost

Ένα εντυπωσιακό θέαμα τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος υπόσχονται στους λάτρεις των αεροσκαφών ,οι διοργανωτές του τριήμερου «Athens Flying» που θα φιλοξενηθεί στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατό και που που ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Ένα εντυπωσιακό θέαμα τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος υπόσχονται στους λάτρεις των αεροσκαφών ,οι διοργανωτές του τριήμερου «Athens Flying» που θα φιλοξενηθεί στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι και που που ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα.

Το Air Show, πριν «χτυπήσει» η οικονομική κρίση την Ελλάδα, γίνονταν από το ΓΕΑ και μπορούσαν χωρίς εισιτήριο και το απολάμβαναν όσοι απλά αγαπούσαν την Πολεμική Αεροπορία.

Και ήταν δεκάδες χιλιάδες άντρες και γυναίκες που έδιναν το παρόν. Την πρώτη φορά μάλιστα όταν αρχηγός ΓΕΑ ήταν ο τότε αντιπτέραρχος Γιώργος Αυλωνίτης και το σώου γίνονταν στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα είχε υπάρξει τέτοιο μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό που δεν μπορούσε κανένα αυτοκίνητο, αρκετά χιλιόμετρα πριν το αεροδρόμιο, να κινηθεί έστω και ένα χιλιοστό για αρκετές ώρες. Τότε ο κόσμος είχε βγει από τα αυτοκίνητα και έβλεπε το Air Show από το δρόμο και το απολάμβανε και ο αέρας γέμιζε επιφωνήματα θαυμασμού.

Τώρα διοργανώνεται από ιδιωτική εταιρία το «Athens Flying» και θα υπάρχει εισιτήριο για όσους θελήσουν να περάσουν στο εσωτερικό της αεροπορικής βάσης στο Τατόϊ . Ωστόσο όσοι δεν μπορέσουν οι προμηθευτούν το απαιτούμενο εισιτήριο, το σώου στον αέρα θα μπορούν να το παρακολουθήσουν και απ έξω. Οι τυχεροί όμως που θα βρεθούν μέσα στο αεροδρόμιο θα μπορούν να δουν από κοντά θρυλικά αεροσκάφη αλλά και σύγχρονα τα οποία έχουν θαυμάσει για τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους.

Στις επιδείξεις θα συμμετάσχει και η καταξιωμένη πλέον διεθνώς η Ελληνική Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” με το F-16 block 52+.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί ο ενδιαφερόμενος για τη συγκεκριμένη συμμετοχή να βρει στο site της διοραγνώτριας εταιρίας 

Μία από τις επιδείξεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι και η χαμηλή διέλευση στα πεντακόσια μέτρα πριν ξεκινήσει το σώου που θα προσφέρει. Αναμένεται να εντυπωσιάσει και η ομάδα «Δαίδαλος» με το Τ-6 Texan, και τα δύο Α-7 που θα πετάξουν πριν «συνταξιοδοτηθούν» οι «πειρατές» και περάσουν απλά στην ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τα Corsair θα πετάξουν την Κυριακή το απόγευμα και έχει διαίτερη σημασία καθώς πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχουν πια Α-7 σε ενεργό υπηρεσία.  

Στο Τατόϊ επίσης θα βρεθεί και η ομάδα επίδειξης Μ-29 της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το δικινητήριο αυτό αεροσκάφος ρωσικής τεχνολογίας θα υλοποιήσει προσβολή αεροδρομίου με σύνθετες τακτικές και πραγματοποιώντας πολύ δύσκολους ελιγμούς.

Το παρών μεταξύ άλλων θα δώσουν και ομάδες της Ολλανδικής και της Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με μαχητικά F-16.

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρία , οι θεατές θα απολαύσουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια Aude Lemordant και τον Francesco Fornabaio της BREITLING και τον επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή Jurgis Kairys της VOSTOK. Εντυπωσιακή παρουσία αναμένεται να κάνουν, τα περίφημα σμήνη των Blue Circe, Wefly! team, Royal Jordanian Falcons, Orlik, Hawks of Romania και οι solo εμφανίσεις όπως του Luca Bertossio και πολλών άλλων.

Η Ελληνική Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με τα Apache και Chinook ενώ το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα δώσει το παρών με ελικόπτερα Sea Hawk και Augusta Bell. Τέλος θα υπάρξουν και σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες της ΕΛΑΟ, πτήσεις ανεμοπλάνων, Τ/Κ Αερομοντελισμού, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας και πολλά ακόμα αεροπορικά δρώμενα.

Το πρόγραμμα προσέλευσης του κοινού στο Τατόι έχει ως εξής:

Παρασκευή 26/09: 16:00 – 18:30

Σάββατο 27/09 και Κυριακή 28/09: 09:00 – 18:30

 


σχετικα αρθρα