Ιδιαίτερα ανήσυχη, για το παρόν αλλά και για το μέλλον, εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά στις δηλώσεις που έκανε σήμερα κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που έγινε για το Νατοϊκό στρατηγείο -Ταχείας Ανάπτυξης Σώματος (NRDC-GR ) το οποίο συμπλήρωσε εννέα χρόνια λειτουργίας και εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Φώφη Γεννηματά μιλώντας μπροστά σε Έλληνες αλλά και σε ξένους αξιωματούχους, εξέφρασε ανοιχτά τους φόβους της για τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, τα οποία προκαλούν φόβο καθώς ενδέχεται να επιφέρουν απρόβλεπτες και δραματικές εξελίξεις.

«Αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και πολυεπίπεδη κρίση. Απειλείται η συνοχή μεγάλων οργανισμών, η σύμπλευση συμμάχων, δημιουργούνται νέα σημαντικά πεδία αντιπαραθέσεων και εμφανίζονται νέες απειλές. Από την κατάσταση στην Ουκρανία μέχρι το Ιράκ και τη Συρία. Η γειτονιά μας είναι σε ένταση, αναταραχή ή ανοικτό πόλεμο».

Η αναπληρώτρια υπουργός ωστόσο άφησε και ένα μικρό «παραθυράκι» αισιοδοξίας ότι με... «θετική, δημιουργική, αισιόδοξη και καινοτόμα σκέψη, μα πάνω απ’ όλα με αποφασιστικότητα μπορούμε να επιλύσουμε τα φαινομενικά άλυτα προβλήματα ή να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το NRDC-GR, μας γεμίζει σιγουριά ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις όταν τίθενται εκτός ελέγχου. Το NRDC-GR δεν αποτελεί για εμάς απλά και μόνο την εκπλήρωση κάποιων εθνικών μας υποχρεώσεων. Αποτελεί τη δέσμευσή μας σε σχέσεις αληθινής φιλίας και άρρηκτης συμμαχίας εντός του ΝΑΤΟ» σημείωσε στην ομιλία της η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από την ημερομηνία αποδοχής του εν λόγω Στρατηγείου από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (NAC)- η οποία θεωρείται ως «γενέθλια ημέρα του» - η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας έκοψε μάλιστα και την τούρτα κατά τη διάρκεια της τελετής που έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις του στρατηγείου αυτού.

Γ. Κοκ.