Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην προοπτική δημιουργίας επιτροπής λογιστικού ελέγχου και διαγραφής του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, θα στήριζαν μετεκλογικά οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Όπως αναφέρει ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι προϋπόθεση για να στηρίξουμε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα έρθει, και θέλουμε να υπάρχει κυβέρνηση, θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό, δεν θ' αφήσουμε να υπάρχει ακυβερνησία, είναι κατ' αρχήν να διασφαλίσουμε ως εγγυητές τα θέματα που για εμάς είναι κόκκινες γραμμές. Αυτά είναι τα εθνικά και τα θρησκευτικά θέματα».

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ τόνισε: «Ο πρωθυπουργός έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να πει ότι τελειώνουμε με το μνημόνιο και ότι αυτό αντικαθίσταται με ένα σχέδιο εθνικής δράσης, δηλαδή με ένα άλλο μνημόνιο, με το οποίο, παραμένουν οι επίτροποι στα υπουργεία, η τρόικα συνεχίζει να ελέγχει κάθε έξι μήνες την Ελλάδα και, το χειρότερο απ' όλα, συνεχίζεται η ίδια πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης με αύξηση της ανεργίας, με συνέχιση της λογικής ότι χρηματοδοτούμε μόνο τους "ημέτερους" και όχι την αγορά και την έλλειψη παντελούς ανάπτυξη».

Και επεσήμανε πως «Στην απέλπιδα προσπάθεια του να πει ότι τελειώνουμε με το μνημόνιο ο πρωθυπουργός βαφτίζει το κρέας "ψάρι"».

Τέλος, ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι κινείται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός μεγάλου πατριωτικού δημοκρατικού κινήματος, και κάλεσε «όλες αυτές τις δυνάμεις που ήταν διασπασμένες στις ευρωεκλογές, τα μικρότερα κινήματα, με τα οποία έχουμε κοινές θέσεις, να συστρατευτούν μαζί μας σε κοινά ψηφοδέλτια. Σε ένα μεγάλο κοινό πατριωτικό ψηφοδέλτιο που θα αποτελέσει την εγγυήτρια δύναμη για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, με προστασία όμως των αρχών που πρεσβεύουμε από κοινού».