current views are: 3

28 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:57

Τηλεφωνική πίεση Μαξίμου σε εξαφανισμένους υπουργούς και βουλευτές

Σχέδιο περιοδειών του πρωθυπουργού ανά την Ελλάδα αμέσως μετά το τέλος της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα , επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου 

Δημοσίευση 05:57’
αρθρο-newpost

Σχέδιο περιοδειών του πρωθυπουργού ανά την Ελλάδα αμέσως μετά το τέλος της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα , επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου 

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Σχέδιο περιοδειών του πρωθυπουργού ανά την Ελλάδα αμέσως μετά το τέλος της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα , επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου . Η πίεση που δέχονται οι κυβερνητικοί βουλευτές από τους πολίτες όταν ταξιδεύουν στην επαρχία αλλά και τα ενδεχόμενα θετικά στοιχεία που θα προκύψουν από την αξιολόγηση , οδηγούν το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου να οδηγήσει τον Αντώνη Σαμαρά εκτός των τειχών….

Με την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ένας διττός στόχος. Αφενός ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την δυνατότητα να εξηγήσει ο ίδιος στους πολίτες τις φοροελαφρύνσεις , την αύξηση των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και την μείωση των φορολογικών συντελεστών και τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ , αφετέρου ο ίδιος θα βελτιώσει την εικόνα του και θα παραμείνει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Στην κατεύθυνση αυτή συνέτειναν και τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ Σαμαρά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό .

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η δυναμική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι συνεχώς μειούμενη και ότι η απήχηση που έχει στους πολίτες φθίνει από μέρα σε μέρα .Στον αντίποδα υπάρχει η εκτίμηση ότι όταν ο πρωθυπουργός έρχεται σε επαφή με τον κόσμο , πείθει απόλυτα για την πρόθεση της κυβέρνησης να οδηγήσει την χώρα εκτός προγράμματος και να καταργήσει την τρόικα με την μορφή που γνωρίζουμε εδώ και δύο χρόνια .

Πάντως μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την τρόικα και μέχρι να καταρτιστεί το αναλυτικό πρόγραμμα για την εξόρμηση Σαμαρά στην περιφέρεια το βάρος αυτό πέφτει σε βουλευτές και υπουργούς . Ήδη από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα που ζητούν μετ επιτάσεως από υπουργούς και βουλευτές να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο κατά την διάρκεια της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα .

Μάλιστα στο Μαξίμου δεν κρύβουν την δυσφορία τους και για όσα στελέχη  «κρύβονται» αυτήν την κρίσιμη για την κυβέρνηση χρονική συγκυρία .

Την ίδια ώρα ξεκινούν από σήμερα οι συσκέψεις που έχει προγραμματίσει ο πρωθυπουργός με τους εμπλεκόμενους στην αξιολόγηση υπουργούς .Η πεντάδα των υπουργών θα παρελάσει τις επόμενες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και να λάβει κατευθυντήριες εντολές .Η τελευταία συνάντηση θα γίνει με τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτήν θα συμμετέχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος .


σχετικα αρθρα