Νέα επίθεση κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαπέλυσε ο Αργύρης Ντινόπουλος, για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους ελέγχους σχετικά με τη μονιμοποίηση δημοτικών υπαλλήλων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο Mega για τους δημάρχους που αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τις μετατροπές συμβάσεων εργασίας, δήλωσε πως «υπάρχει ένα συμβούλιο της δικαιοσύνης που θα αποφασίσει αν οι πέντε δήμαρχοι διέπραξαν κάποιοι αδίκημα». 

Ο κ. Ντινόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με τους δημάρχους που αρνήθηκαν να συνεργαστούν, όμως τόνισε πως κάποιοι θέλουν να εμφανίσουν ως «κατεργαρέους» τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που είναι αιρετοί, τη στιγμή που αρκετοί από αυτούς άφησαν τις δουλείες τους για να υπηρετήσουν τα κοινά.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι συμφωνεί  με τον κ. Μητσοτάκη για τον επανέλεγχο των συμβάσεων, διευκρινίζοντας ότι εφόσον ελήφθη αυτή η απόφαση ο ίδιος έπραξε το καθήκον του.

Ωστόσο, επεσήμανε πως  δεν θεωρεί ότι το ζήτημα το συμβάσεων είναι το βασικό πρόβλημα της αυτοδιοίκησης στην παρούσα φάση. «Υπάρχουν αλλά σοβαρότερα προβλήματα, όπως η έλλειψη πόρων, η γραφειοκρατία, οι παιδικοί σταθμοί», επισήμανε.

«Εγώ δεν γεννήθηκα υπουργός, ούτε βουλευτής. Ό,τι κατάφερα στην πολιτική το κατάφερα μόνος μου και κατεβαίνω δυο φορές την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας με το Μετρό», είπε και υποστήριξε ότι κανείς δεν του «τράβηξε το αυτί» από το Μαξίμου για τις προχθεσινές δηλώσεις, στις οποίες αρχικά φάνηκε να συμφωνεί με τη Ρένα Δούρου για το θέμα των ελέγχων.