Τις προϋποθέσεις που θα θέσει το «Ποτάμι» για να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση περιέγραψε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

«Το Ποτάμι δεν έρχεται για να διορίσει τους δικούς του, έρχεται για να εξασφαλίσει ότι στα υπουργεία θα πάει η Εθνική Ελλάδος», δήλωσε, τονίζοντας πως σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτελέσουν κριτήριο και τα πρόσωπα των υπουργών που θα τη στελεχώσουν.

«Η δική μας αγωνία δεν είναι αν θα μας καλέσει να κυβερνήσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ. Η δική μας πρόταση είναι προς το λαό. Που πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν λύσεις πέρα από τις αριστερές και δεξιές λύσεις του παρελθόντος. Όταν λοιπόν προκηρυχτούν οι εκλογές και ο χρόνος μετράει αντίστροφα, τότε τα κόμματα εξουσίας θα πρέπει να πουν σε ποιες από αυτές τις λύσεις συμφωνούν και εκεί θα δούμε ποιοι μπορούν να συνεργαστούν με ποιους. Εμείς θέλουμε ισχυρές κυβερνήσεις, όχι εκλογές κάθε τρεις και λίγο, αλλά κυρίως θέλουμε αλλαγές. Για την ακρίβεια λέμε: "Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα χωρίς όμως να την γκρεμίσουμε"», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. 

Σε άλλο σημείο, επεσήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από Εθνικό Σχέδιο Δράσης και σημείωσε: «Την επόμενη τριετία θα κάνουμε «αυτά» και την επόμενη δεκαετία θα έχουμε καταφέρει και όλα τα άλλα. Όχι για τους δανειστές μας, αλλά για τα παιδιά μας. Η χώρα θέλει πατριωτικό σχέδιο και συμμαχίες όλων των δημιουργικών δυνάμεων». 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ερώτηση εάν φοβάται για τις καταθέσεις του, ο επικεφαλής του «Ποταμιού», είπε: «Οι δικοί μου φόβοι είναι άλλοι. Ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν καλή επαφή με την πραγματικότητα. Όταν επιτίθενται στον Ματέο Ρέντσι, όταν βάζουν θέμα ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, όταν μιλούν για ανοιχτά σύνορα σε μια εποχή μεγάλων και βίαιων μεταναστευτικών κυμάτων, σημαίνει ότι κάποιοι ζουν αλλού και όχι εδώ. Για να μη σας πω ότι δεν είναι καθόλου προοδευτικό να αρνείσαι τον έλεγχο της νομιμότητας στις προσλήψεις».

Όσον αφορά στις εξαγγελίες στη ΔΕΘ είπε «Ούτε του Τσίπρα ούτε του Σαμαρά ούτε του Παπανδρέου οι εξαγγελίες με ενθουσίασαν. Γιατί όλοι τα ίδια λένε από τη Θεσσαλονίκη. Είναι η κατάρα της εξουσίας. Όσο την πλησιάζεις τόσο μοιάζεις στους προηγούμενους». 

Υπογράμμισε επίσης ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «έχει μετακομίσει ένα μεγάλο μέρος της παλιάς πράσινης εξουσίας. Από υπουργοί μέχρι μυστικοσύμβουλοι, που ελπίζουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την ευκαιρία μιας δεύτερης πολιτικής καριέρας».