Στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση στην εκτίμησή του ότι «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέα βοήθεια», αναφέρεται μερίδα του αυστριακού Τύπου στις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα «Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν» σημειώνει πως, σύμφωνα με εκτίμηση που επανέλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση του συντηρητικού κόμματος του το Σάββατο, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί, την επόμενη χρονιά, νέες βοήθειες.

Στο δημοσίευμα, με τίτλο: «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει χωρίς νέα βοήθεια», αναφέρεται πως την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας των δανειστών, από τους οποίους η Ελλάδα στοχεύει να απαλλαγεί έως το τέλος του έτους, ενώ οι έλεγχοι της προόδου των εξοικονομήσεων και των μεταρρυθμίσεων θα διαρκέσουν δέκα ημέρες και ένας δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου.

Οι δανειστές ζητούν να γίνουν, επιπλέον, βήματα για μείωση του κρατικού μηχανισμού και ριζικές περικοπές στον τομέα των συνδικάτων και του απεργιακού δικαιώματος, παρατηρεί η εφημερίδα,προσθέτοντας ότι η επόμενη δόση του δανείου ανέρχεται σε 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ και πως το πρόγραμμα της Ευρωπαικής ΄Ενωσης λήγει στο τέλος του έτους,ενώ η Αθήνα θα συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έως το 2016.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και το σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Χόιτε» με τίτλο: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον βοήθεια», ενώ ανάλογο ήταν και το περιεχόμενο της είδησης που μεταδόθηκε σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης.