Με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Λίμπερμαν είχαν μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των Ελληνο-Ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα των επικείμενων πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών, τον προσεχή Νοέμβριο και συμφωνήθηκε η διοργάνωση στην Αθήνα, την άνοιξη του 2015, του επομένου Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε, τέλος, με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας που διανοίγονται τόσο σε διμερή βάση μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ όσο και τριμερή βάση από κοινού με την Κύπρο.