Γράφει ο Iωάννης Μαρτέλλος 

Αν «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», τότε η κυβέρνηση καλείται να το επιβεβαιώσει τις επόμενες εβδομάδες θέτοντας σε εφαρμογή ένα σχέδιο αντιμετώπισης των πάσης φύσεως επικριτών της, προτού προλάβουν να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους.

Τις τελευταίες ημέρες τα σύννεφα της ανησυχίας ήταν πυκνά πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς αναμένουν«συνδυασμό επιθέσεων». Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους συνεργάτες του να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να υπερφαλαγγίσουν εγκαίρως τις επερχόμενες επικρίσεις τόσο από τους «αντιφρονούντες» του κυβερνητικού στρατοπέδου όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ανησυχία δεν είναι διόλου αδικαιολόγητη. Στο κυβερνητικό επιτελείο φθάνουν συνεχώς πληροφορίες και εκτιμήσεις για τη «φθινοπωρινή επίθεση» που σχεδιάζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην οποία είναι φυσικό να τον ακολουθήσουν και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Έτσι καθίσταται προφανές ότι η κυβέρνηση θα προσανατολίσει τις αντιδράσεις της στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, κρίνοντας ότι ο Πρωθυπουργός υπερτερεί του «αντιπάλου» του και ο λόγος του θεωρείται περισσότερο αξιόπιστος από τις «δυνάμεις που οδηγούν την ελληνική οικονομία», κατά τη διατύπωση υπουργού.

Γι’ αυτό και μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι η μισή σχεδόν ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ το περασμένο Σάββατο στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, κινήθηκε σ' αυτό ακριβώς το πλαίσιο: φουλ επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του. 

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να σηκώσει ο ίδιος το βάρος της προσωπικής αναμέτρησης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπό τη σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων και της διεύρυνσης της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, θα επιχειρήσει την κατά μέτωπο επίθεση και, «ότι βγει». 

Ενόψει της έντονης περιόδου, όπου η μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σκληρή, ο Πρωθυπουργός θέλει όλη τη ΝΔ στην πρώτη γραμμή και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε στη Χαλκιδική, απ’ όπου κήρυξε την πολιτική αντεπίθεση.

Ο Αντ. Σαμαράς εξεδήλωσε ποικιλοτρόπως την ικανοποίησή του για το κλίμα που διαπίστωσε στην εκδήλωση, στην οποία μετείχε, μετά από πολύ καιρό, σχεδόν  «ολόκληρη η ΝΔ».